Senaste nytt

Bangkok i 2 dagar förslag på saker att se/göra?

Senast jag såg priset på Kobekött, iof ska vi nu skilja på Wagyu och Kobekött då Kobekött endast får kallas de om det är ifrån Kobe regionen, liknande koncept som Champagne.

Bistro Bon i Stockholm har Wagyu Entrecote +7 (marmoreringsgraden) för 425 kr, ca 300 gram vilket jag tycker är oslagbart.

Ica medborgarplatsen sålde häromveckan Kobebiff +6-7 för 1290kr kilot.

De kan va Kobekött men lägre marmoreringsgrad som @Henrik_B pratar om.
Det stod med all säkerhet Kobebiff, men det behöver inte vara det för det. Cheesecake Factory säljer hamburgare med Kobekött för under 20 dollar...
 

Dr. Miles

Expert
425kr för 300g wagyu låter lite för bra för att vara sant imho.
Ja, det låter onekligen billigt.

Ej tillagad (rå) 300g Wagyu steak kostar 8.100 JPY (ca 590 SEK) på Amazon.co.jp
http://www.amazon.co.jp/大和榛原牛-黒毛和牛A5ランクのリブロースステーキ-300g!/dp/B00O7LN4W4/

Ej tillagad (rå) 150gx2 Kobebiff steak kostar 14.580 JPY (ca 1.060 SEK) på Amazon.co.jp
http://www.amazon.co.jp/神戸牛ドットネット-【最高級A5等級】 神戸牛フィレステーキ- 300g (ステーキ2枚) (神戸ビーフ・神戸肉)/dp/B0051EDJHG/
 
Kollar man nere i vänstra hörnet så står det där... Dom hade höjt priset till 475 kr nu..

http://bistrobon.se/assets/BistroBon_Kväll_20nov_2014_02.pdf

Bra kött är de det kan jag lova då jag ätit där ett par gånger. Men om de är för billigt så får jag be dom om förpackningen för att dubbelkolla.
Jag undrar om det där är Wagyu. Enligt mina japanska kollegor är även det en ursprungsbeteckning. Således är chilensk Wagyu ett motsättning.

Som jämförelse så kostar 250 g riktig Kobebiff runt 1000 sek på en någorlunda billig köttrestaurang i Tokyo.
 

Dr. Miles

Expert
Det är fortfarande väldigt billigt skulle jag säga. Men skit sak samma - är det en köttbit som smakar bra så spelar det mindre roll vad det var för ko från början tycker jag.
Ja precis. Det spelar inte någon roll om det heter Cava, Sekt eller Champanskoje om ett glas bubbel smakar bra, eller hur? ;)
 

Per N

Medlem
Ja precis. Det spelar inte någon roll om det heter Cava, Sekt eller Champanskoje om ett glas bubbel smakar bra, eller hur?

Det stämmer till 90%. Dock finns en psykologisk effekt. Visst har löjrommen blivit godare ju exklusivare den blivit. Det kanske hänger ihop med att ju dyrare/exklusivare någonting är desto mer anstränger man sig för att njuta av det
 
M

Monkey_Class

Guest
Det stämmer till 90%. Dock finns en psykologisk effekt. Visst har löjrommen blivit godare ju exklusivare den blivit. Det kanske hänger ihop med att ju dyrare/exklusivare någonting är desto mer anstränger man sig för att njuta av det

precis. testa att ge barn cola, fanta och sprite med förbundna ögon så ..... :)
 

Direktorn

Medlem
I Bangkok tipsar jag om New York Steakhouse på JW Marriott. Riktigt bra när jag var där. Vet ej om de har Wagyu men bra Angus från Australien. Wagyu är fint men för köttälskare rekar jag T-Bone eller Porterhouse. Bad to the bone och mer smak. Filé är för småflickor:)
 
Toppen