Margareta Cortés
Ny medlem
En flygresa till Peking tar lite tid men åker man First så känns det nästan som om flygresan kunde ha fått tagit mer tid. För vår del så började det trevliga då vi kom till London Heathrow och fick gå in genom den "Hemliga dörren" till Concorde room.
Där slank vi in.
Här passade vi på att äta lite lunch där.Men först lite gott att dricka.
Det smakade bara bra.
Även den lätta lunchen slank ner, inte värt att äta för mycket för det blir snart mat ombord på planet.
Vill man bara ha ett glas champagne så är det trevligt att slå sig ner vid champagnebaren.
Vill man bara koppla av en stund så är det gott om plats här.
Så var det dags att gå ombord.
Det är inte alla som får en egen flygmekaniker i knät.
När mekanikern var klar dukade jag upp det viktigaste inför flygresan.
Maten är viktig då man flyger och i dag serverades det marinerade räkor med apelsin och äppelsellerisallad med majonäs.
Fast vad vi mer åt kan ni se på menyn.
Eller frestas lite av det här.
Dags för dessert.
Har man tråkigt så kan man ägna sig åt vinprovning på hög höjd.
När det är morgon efter en natts skön sömn har landskapet förändrats utanför fönstert.
Så småningom börjar Peking skymtas där nere.
Vi landar och så här lite från ovan kan man se fjällen på den drakliknande byggnaden.
Vi blir mötta utanför flygplansdörren av personal som lotsar oss fram genom passkontroller och säkerhetskontroller fram till bagagebandet och sedan ända ut till den väntande bilen.
Hemresan får ett eget inlägg senare.
/Margareta
Där slank vi in.
Här passade vi på att äta lite lunch där.Men först lite gott att dricka.
Det smakade bara bra.
Även den lätta lunchen slank ner, inte värt att äta för mycket för det blir snart mat ombord på planet.
Vill man bara ha ett glas champagne så är det trevligt att slå sig ner vid champagnebaren.
Vill man bara koppla av en stund så är det gott om plats här.
Så var det dags att gå ombord.
Det är inte alla som får en egen flygmekaniker i knät.
När mekanikern var klar dukade jag upp det viktigaste inför flygresan.
Maten är viktig då man flyger och i dag serverades det marinerade räkor med apelsin och äppelsellerisallad med majonäs.
Fast vad vi mer åt kan ni se på menyn.
Eller frestas lite av det här.
Dags för dessert.
Har man tråkigt så kan man ägna sig åt vinprovning på hög höjd.
När det är morgon efter en natts skön sömn har landskapet förändrats utanför fönstert.
Så småningom börjar Peking skymtas där nere.
Vi landar och så här lite från ovan kan man se fjällen på den drakliknande byggnaden.
Vi blir mötta utanför flygplansdörren av personal som lotsar oss fram genom passkontroller och säkerhetskontroller fram till bagagebandet och sedan ända ut till den väntande bilen.
Hemresan får ett eget inlägg senare.
/Margareta