Förstaklass har länge varit det mest exklusiva sättet att resa enligt de flesta. Men, på senare tid så har det fått konkurrens.

Även om det fortfarande är dyrt att chartra ett privat jetplan så är det numera överkomligt. Fler och fler väljer att flyga på detta sätt med allt vad det innebär av komfort och bekvämlighet över förstaklass.

Här kommer vi titta på skillnaderna mellan de två och diskutera anledningarna till detta skifte.

Den berömda förstaklasskabinen

Etihad First Class

Etihad First Class

När de flesta tänker på lyxiga flygresor kommer nog normalt förstaklasskabinerna i åtanke. Avskildhet, femstjärnig service och gourmetmat är några av de fringisar som nämns.

En del flygbolag har speciella incheckningsområden, lyxiga lounger och tidigare ombord- och avstigning. Dessa privilegier har varit tillräckligt för att locka resenärer till den främsta delen av kabinen.

Men, saker och ting tycks vara i förändring, privat chartrat jetplan gör entré.

Är de privat chartrade jetplanen bättre?

Delta Private Jets

Delta Private Jets

 

 

En av de största fördelarna med att privat chartra ett jetplan är flexibiliteten. Såväl som fördelarna med förstklass så kan du även planera och anpassa rutten efter dina egna behov. Detta innebär inga fler krånglig aoch obekväma byten på flygplatser.

Inte nog med det, de flest moderna privata jetplan är både rymliga och mer sofistikerade än de bästa förstaklasskabiner på marknaden. När det kommer till privatjet så är komforten dramatiskt mycket större i och med att de numera är rymligare, har anpassad catering och det bästa av bekvämligheter.

Men, den bättre komforten och bekvämligheten kommer naturligtvis till ett pris. Med detta sagt har några företag som hyr ut privatjet hittat sätt att göra det mer överkomligt än vad du kanske hade tänkt dig.

Tomma flygningar

 

Private Jet Luxury Air Charter Service

Private Jet Luxury Air Charter Service

 

Tomma flygningar (empty leg) uppstår när ett flygplan har chartrats för en enkelresa och behöver flygas tillbaka tomt. Ofta utan betalande passagerare ombord. Dessa flygningar går inte anpassa då både avgångs- och destinationsflygplatserna är redan bestämda och även avgångstiden.

De brukar dock säljas till ett markant reducerat pris. Om resvägen skulle passa ditt behov kan de fungera för sista minuten- eller brådskande affärsresor. Det ger en del av fördelarna med ett privat chartrat jetplan.

Förstaklass vs privat chartrat jetplan 

Emirates First Class private suites on B777Emirates First Class private suites ombord B777

Foto: Emirates
Nästa gång du bokar en förstaklassbiljett så kan det vara värt att kolla vad några av de privata charterföretagen har att erbjuda. Även om båda är mycket lyxiga så har ändå privat jet en fördel med överlägsen avskildhet, bekvämlighet och anpassad servering. Och, om du lyckas hitta en tom flygning som passar din planering så mycket bättre.