Det finns flertalet spännande hotell under detta år som invigs i New York. Förra veckan introducerade vi Amans nya flaggskeppshotell i Manhattan. Den här veckan tar vi blickarna mot Six Senses New York, som även kommer att bli hotellgruppens första hotell i Nordamerika.

Six Senses Hotels & Resorts, som numera tillhör Intercontinental Hotels Group, har i dagsläget 19 hotell i mestadels avlägsna platser i världen. 2020 blir året då de startar ett nytt kapitel med sin expansion till Nordamerika, med deras nya urbana hotell i New York. Med sin belägenhet i Manhattans West Chelsea, längs High Line, kommer hotellet att erbjuda gästerna en panoramautsikt över New Yorks skyskrapor, Frihetsgudinnan och Hudsonfloden.

Hotellet är designad av den danske arkitekten, Bjarke Ingels och har en unik ”twistande torn”. Detta blir en så kallad blandat bebyggelse, varav hotelldelen kommer att husera 10-våningar av byggnaden. Hotellet kommer att erbjuda gästerna flertalet sociala utrymmen med caféer, en restaurang, juice bar, spa- och wellnessavdelning, samt co-working ytor och lounge platser.

Six-Senses1

Hållbarhet är ett viktigt element för Six Senses. Interiören är designad av välrenommerade inredningsdesigner Gilles & Boissier. Det är tänkt att de neutrala färgerna och valet av naturliga material, som kombineras med bland annat ljusa trägolv och förkolnat trä som accentväggar, skapar en känsla av lugn i kontrast med den dramatiska skyskraporna i bakgrunden.

Six-senses4

Six Senses är en av hotellgrupperna i världen som alltid utmärker sig för sina exceptionella spa- och wellnessavdelningar. I detta hotell kommer den avdelningen att bli över 4100 kvm stor. Deras full-service spa erbjuder gästerna bland annat en ”vibroacoustic meditation dome”, badhus, magnesium simbassäng, finess center och yoga studio. Därutöver kommer det finnas en klinik som erbjuder både västerländska och östasiatiska inspirerande behandlingar.

I nuläget har Six Senses New York inte publicerat sitt öppningsdatum. Men håll utkik, hotellet planeras att öppnas i slutet av 2020.