Idag kl 13.10 lyfte det första flyget någonsin med Lufthansas nya kabinklass premium economy, en produkt som ligger mellan vanlig ekonomiklass och business class, såväl i produktomfattning som prisläge. BusinessClass.se var med på premiärturen mellan Frankfurt och Washington som flögs med en en månad gammal Boeing 747-8i.

På Frankfurts flygplats hade hela projektteamet samlats tillsammans med produktchefer och Lufthansas kommersiella chef, Jens Bischof, för att välkomna alla passagerare till invigningsflygningen. Undertecknad blev faktiskt den första premium economy-passageraren någonsin att stiga ombord på ett Lufthansaflygplan, vilket möttes med jubel och applåder bland de närvarande vid gaten.

Lufthansa premium economy består av fyra rader in en 2-4-2-konfiguration, åtta stolar i bredd jämfört med tio i bredd i ekonomiklass. Benutrymmet är 38 tum mot 31-32 i vanlig ekonomiklass. Maten är också bättre och serveras på riktigt porslin. En ordentligt test av flygningen och det nya konceptet kommer i en separat artikel.

First flight with Lufthansa Premium Economy Frankfurt-Washington

Stolen i Lufthansa premium economy

Foto: Jacob Molin

First flight with Lufthansa Premium Economy Frankfurt-Washington

Strax klart för ombordstigning för den första flygningen någonsin med Lufthansa Premium Economy

Foto: Jacob Molin