Den 1 april var det premiär för nya medlemsnivån i SAS bonusprogram EuroBonus – Diamantnivån, tillgänglig för de som tjänat ihop 100.000 baspoäng eller gjort 100 flygningar med SAS under sitt kvalificeringsår. Lagom till påsk anlände välkomstpaketet, vi har de första bilderna.

Alla foton: Jacob Molin

I ett vågigt kuvert med en matchande helsvart färg, precis som färgen på kortet, anlände det nya välkomstpaketet i brevlådan.

EuroBonus Diamond välkomstpaket

I kuvertet ligger ett välkomstpaket, en fyrkantig lite tjockare boxliknande sak med titeln ”Welcome to a whole new EuroBonus Level”.

EuroBonus Diamond välkomstpaket

Det finns fyra sidor att öppna och meningen är att man ska göra det i ordning, vilket sker ganska naturligt. Efter man öppnat den första sidan kommer texten ”Thank you for always choosing us” och på motsatt sida ”We’re lifting you to a new level where we can take even better care of you”. Lyfter man på ytterligare en sida framkommer texten ”Here is your new Diamond Card” med det nya EuroBonus Diamond-kortet i mitten.

EuroBonus Diamond välkomstpaket

Själva kortet går i svart och olika gråa kulörer med namn, EuroBonsnummer och utgångsdatum i silvertext. Kortet är i övrigt betydligt tunnare och lättare än tidigare EuroBonuskort, det är en påtaglig skillnad. Eftersom Diamond är den högsta nivå som går att uppnå på officiellt sätt i EuroBonus är slutdatumet på kortet redan nu satt till ett datum en bit in på 2015.

Lyfter man på ytterligare en sida framkommer texten ”And here are your new baggage tags. (Take two extra bags on SAS flights)” och ovanför de nya EuroBonus Diamond-taggarna. Taggarna har motsvarande design och format som EuroBonuskortet men följer i övrigt samma upplägg som tidigare silver och guldtaggar Taggarna och remmarna är i plast, tyvärr inte i tyg, läder eller något annat material som är mer tåligt på incheckade väskor.

EuroBonus Diamond välkomstpaket

Efter man lyft på sista sida framkommer texten ”Welcome Onboard”. På samma sida finns även ett nytt Smart Pass samt en välkomstbroschyr. Smart Passet är identiskt mot det som används för guldmedlemmar med undantag för att det står Diamond samt färgsättningen som är i svart och silver.

EuroBonus Diamond välkomstpaket

Välkomstbroschyren innehåller ett välkomstmeddelande från Eivind Roald, Executive Vice President på SAS, en sammanställning på alla förmåner som ingår samt en separat sida med ytterligare information om de förmåner som är unika för EuroBonus Diamond.

Det mesta har redan nämnts i vår stora EuroBonus 2.0-artikel och vår genomgång av den nya Best Availability-funktionen. Men en intressant text finns att läsa i slutet på sidan med de unika Diamond-förmånerna.

EuroBonus Diamond välkomstpaket

Denna verkar dock inte vara aktiverad på medlemssidan, möjligtvis i väntan på att fler ska få sitt medlemspaket, men den skapar onekligen lite spänning.