I oktober 2015 sätter KLM sin första Boeing 787-9 Dreamliner i trafik och det är Abu Dhabi och Bahrain som blir premiärdestinationer. Nu har KLM även avslöjat vilka de nya stolarna blir ombord och som väntat är det Air France nya businessclassprodukt som även kommer användas hos KLM, dock med några mindre skillnader i design.

KLM World Business Class Boeing 787 Dreamliner

KLM World Business Class – Boeing 787 Dreamliner

Foto: KLM

Den nya stolen i World Business Class kommer i en 1-2-1-konfiguration med fyra stolar i rad vilket innebär att samtliga passagerare har direkt access till mittgången. Detta till skillnad från KLMs samtliga existerande produkter i business class där det i nosen på Boeing 747 visserligen finns några stolar för ensamåkande resenärer men där man i övrigt alltid har en stolsgranne.

Varje stol kommer med en privat 16 tums-skärm, flera olika lampor samt ett skåp där man kan förvara mindre personliga tillhörigheter. Även fjärrkontrollen till underhållningssystemet är ny och har nu en liten skärm med så-kallad dual mode vilket gör att man exempelvis kan spela spel eller chatta på fjärrkontrollen medan man tittar på film på huvudskärmen.

Den nya stolen följer i övrigt KLMs färgpalett med inredning i aubergine, mörkbrunt, midnattsblått, kobolt och mörkgrått.

Stolen är som sagt densamma som Air France använder i sina nyrenoverade flygplan som togs i trafik i juli 2014. Du kan läsa vårt test av stolen från invigningsturen till New York via denna länk.

KLM World Business Class Boeing 787 Dreamliner

KLM World Business Class – Boeing 787 Dreamliner

Foto: KLM

KLMs nya Boeing 787-9 kommer även erbjuda trådlöst internet ombord samt ett nytt underhållningssystem. Andra nyheter inkluderar större fönster, högre kabintryck samt en ny avancerad kabinbelysning som drivs genom ett nytt LED-system.

I business class kommer även nya kuddar och filtar erbjudas.

KLM Boeing 787 Dreamliner

KLM Boeing 787 Dreamliner

Foto: KLM