I januari 2015 får hotellkedjan First Hotels ett nytt medlemshotell i Sverige, denna gång i Karlstad. Det är River C Hotell som då ansluts till First Hotels som nu har 57 hotell i Skandinavien varav 35 i Sverige.

River C Hotell öppnade i februari 2013 och ligger ett stenkast från citykärnan alldeles vid Klarälven med utsikt mot Karlstads gamla stenbro. Hotellet har 49 rum samt en restaurang som drivs av köksmästare Mikael Senemgen. Granne med hotellet ligger Karlstad CCC, en av nordens största kongressanläggningar.

– Valet av hotellkedja föll på att First Hotels känns som en kedja som växer och tar plats i Skandinavien. Vi tycker att våra varumärken harmoniserar och står för samma sak. En snyggt paketerad och innovativ produkt, säger hotelldirektör Hanna Åkerstedt.

– Denna signering visar att vi fortsätter växa hela 2014 och är det sjunde hotellet för året. Parallellt med att vi ökar antal hotell så renoverar vi också väsentligt upp existerande portfölj. Vi startade med First Hotel Grand Falun och nu är de första rummen klara för nyöppning, säger Lennart Johansson, Vice President Business Development på First Hotels.

First Hotels River C, Karlstad

First Hotels River C, Karlstad