Finnair utökar kapaciteten på linjen mellan Helsingfors och London Heathrow med ytterligare en daglig tur från och med den 31:a mars 2019. Detta är i linje med flygbolagets strategi att expandera. Turen kommer flygas med en maskin ur A320-familjen.

För att ge bra anslutningsmöjligheter i London med Finnairs partners i Oneworld kommer den nya turen avgå 11:40 från Helsingfors och returflygningen avgår från London 13:50.

I tillägg kommer Finnair ytterligare öka kapaciteten linjen genom att sätta in en större maskin, en A330, på avgången 16:00 från Helsingfors och även den som avgår 18:10. Med denna större maskin blir det 50 fler säten tillgängliga på linjen, jämfört med dagens A321. För närvarande flyger Finnair en A350 på den första dagliga turen. Passagerare resandes från London med anslutning i Helsingfors till någon av Finnairs destinationer i Asien kommer nu ha en genomgående affärsklassupplevelse med säten som fälls ut helt (fully flat) till Asien och tillbaka.

”Finnairs närvaro i London och Storbritannien har stadigt ökat under de senaste åren och med tillfredsställelse ser vi att vi utökar vår kapacitet på denna för Finnair viktiga linje ”, säger Christian Lesjak, chef över linje- och resurshantering hos Finnair. ”Genom att lägga till den nya middagsflygningen och genom att nyttja ett större flygplan på rutten kommer vi att kunna erbjuda ännu mer flexibilitet och anslutningar för våra kunder.”

Under den kommande sommarsäsongen kommer Finnair att ha upp till sju dagliga flygningar mellan de båda städerna, inklusive två med den större maskinen. Med dessa ändringarna kommer Finnair att utöka kapaciteten med cirka 21% på linjen jämfört med föregående sommarsäsong 2018.