Marriott planerar att öppna fem nya Moxy-hotell i Europa i år. De städer det handlar om är München, Eschborn och Berlin i Tyskland, norska Oslo och skotska Aberdeen. Det första Moxy-hotellet i Europa öppnade i Milano september 2014.

Amy McPherson är chef för Marriottkoncernen i Europa, som varumärket Moxy är en del av. Hon berättar i ett pressmeddelande: ”Det är kul att kunna sätta igång fas två av våra expansionsplaner i Europa. Det kommer minst fem nya hotell i år och nio eller fler nästa år. Moxy i Milano blev en succé så nu tar vi konceptet vidare till andra städer, där vi också kommer erbjuda en läckert designad och prisvärd hotellupplevelse med en liten glimt i ögat. Det här är bara starten för Moxykedjan i Europa”.

De nya Moxy-hotell som öppnar i år är:

Moxy München med 252 rum vid flygplatsen, fem minuter från huvudterminalen. Öppnar i mars.

Moxy Eschborn med 176 rum, 10 minuter från centrala Frankfurt och 15 minuter från flygplatsen. Öppnar i juli.

Moxy Berlin Ostbahnhof med 210 rum, kommer ligga i centrala Berlin 5 minuter från tågstationen Ostbahnhof. Öppnar i oktober.

Moxy Oslo Exporama med 276 rum, läget är vid Exporama-centret där det arrangeras bland annat mässor. Öppnar i november.

Moxy Aberdeen Airport med 200 rum, läget är ett par minuter från flygplatsen. Öppnar i december.

Moxykedjan är en del av Marriott International, som också driver hotellkedjorna Ritz-Carlton, EDITION, BVLGARI, JW Marriott, Autograph Collection, Renaissance Hotels och AC Hotels by Marriott.

Moxy Hotels