Efter en lång men förhoppningsvis produktiv arbetsvecka kan det vara skönt att varva ner med lite trevlig fredagsläsning. Även denna vecka har våra medlemmar legat i och bidragit med många spännande recensioner från flyg, hotell och lounger runt om i världen. Här kommer några tips.

Gillar du det du läser? Glöm inte att skriva en uppskattande kommentar till skribenten i slutet på recensionen.

Flyg

Karho har för första gången flugit första klass och valet föll på Lufthansas första klass på Airbus A340, ”bra hårdvara, god mat och dryck men med trötta tyskar”. Singapore Airlines levde däremot desto mer upp till sitt rykte med många superlativ om flygningen mellan New York och Frankfurt i business class på Airbus A380.

Bossefin har testat Swiss Business Class på Airbus A340 och var nöjd med hårdvaran men hade förväntat sig bättre service och bemötande. Han hann även med att testa Lufthansa business class på Airbus A380 där det var omvänd ordning, bra mjukvara men inte fullt så bra stol.

Ninjamasse har åkt fram och tillbaka till Seoul med British Airways. En bra kombi med BA business class på utresan och BA first class på hemresan. I båda fallen med en Boeing 777.

Även på närmare håll har det flugits. HKG Flyer har testat Finnair business class tvärs över Östersjön med en Airbus A320, Christian R har testat SAS economy class på Boeing 717 och Olle A har testat TAP business class mellan Stockholm och Lissabon.

Hotell

Mycket hotellyx har våra medlemmar fått uppleva. Tockstew åkte till Rom och testade Rome Cavalieri Waldorf Astoria, ”Klassiskt lyxhotell beläget på en av Roms kullar”, medan Malu åkte till Singapore och checkade in i Valley Wing på Shangri-La Singapore, ”en totalupplevelse i lyxklass” med obegränsad champagne i lobbybaren.

En hel del Hilton har det också blivit. Ninjamasse har testat Hilton Dubai Creek, Kricka har testat Hilton Moscow Leningradskaya, Stefan62 har besökt Hilton Fort Lauderdale Marina medan drw valde att checka in på Hilton Berlin och bidrar med den andra recensionen på detta hotell med mycket positivt omdöme.

Även uppe på våra breddgrader har det botts på hotell. Stefan62 har testat Scandic Linköping City, ”en av de bättre Scandichotellen i Sverige”, mry har testat Park Inn by Radisson Malmö och Christian R har bott på Radisson Blu Plaza Hotel Helsingfors.

Lounger

Det är främst Dr. Miles som testat lounger, både Cathay Pacifics nya första klass lounge The Wing i Hong Kong och Galleries Club på London Heathrow terminal 5 B-Piren.

Läs fler recensioner och skriv din egen

Du har väl inte missat vår ”senaste aktiviteter”-sida? Där kan du alltid fånga upp de senaste nyheterna, artiklarna och recensionerna på sidan. Alla medlemsrecensioner hittar du dessutom på denna sida samt förstås på respektive indexsida för hotelletflygprodukten eller loungen.

Är du själv sugen på att skriva om din senaste reseupplevelse? Du är varmt välkommen. Här kan du läsa hur du gör.