Emirates vill nu ge flera gäster möjlighet för at kunna använda bolagets lounger på Dubai International Airport. Det gäller medlemmarna i lojalitetsprogrammet Skywards och deras gäster oansett vilken bokningsklass man flyger.

Pay-per-visit kommer också vara gällande för resande i Business Class som vill uppgradera till  First Class-loungen.

Dubai International Airport har sju Emirates-lounger fordelade på tre terminaler: A, B och C. I varje terminal finns både en Emirates First Class-lounge och minst en Business Class-lounge.

16-08-22-Emirates-1859

De resande kan köpa entré till Business Class-loungerna för 100 dollar, och om man så önskar även till First Class-loungen för 200 dollar. Business Class-resenärer kan uppgradera till First Class-loungen för 100 dollar. Efter man har betalat kan man utnyttja loungen i upp till fyra timmar. Som det har fungerat fram till nu har det endast varit resande på First och Business Class samt Skywardsmedlemmar med Silver, Gold eller Platium-status som har haft gratis entré till loungerna i Dubai.

Barista-Experience

Emirates Business Class-lounge i terminal B – nyligen renoverad för nästan 100 miljoner kronor.

Emirates har det största nätverket av flygplatslounger i världen. Förutom de sju i Dubai har man ytterligare 33 andra lounger på flygplatser runt om i världen. Man planerar att utvidga konceptet pay-per-visit också till andra lounger i framtiden.