Världens kanske mest omfattande drönarprojekt kan nu ses på nätet. När du klickar dig in på http://viewfromabove.emirates kan du besöka 18 destinationer över hela jorden. Norge är dock enda landet i Skandinavien som finns med bland de fantastiska filmerna. Det är Emirates och Boeing som har samarbetat på drönarprojektet ”View from Above” där man har spelat in 18 filmer på fem kontinenter, och resultatet är imponerande. Man kan se filmer från exempelvis Panama, Rio de Janeiro, Rom, Sri Lanka, Maldiverna och förstås också från Dubai och Seattle!

Alla filmer presenteras smakfullt i bra kvalitet, och de flesta är omkring tre minuter långa. Terje Grue är chef för Emirates i Norge, och han är förstås glad att just Norge blev valt att representera Skandinavien. ”Filmerna är fantastiska, och som norrman bliver man nästan rörd över att se Norge visas på det här sättet. Det sätt som man har använt ny teknologi på här är imponerande tycker jag, och resultatet med dessa dramatiska naturbilder hade varit nästan omöjligt att kunna filma för bara några år sedan. Självklart hoppas vi på att filmen kan inspirera folk från hela världen att komma till Norge, allt annat skulle vara konstigt!” säger Terje Grue.

Genom att använda sig av obemannade drönare med avancerade kameror kunde man filma på ställen där till och med en helikopter hade haft svårt att manövrera. Man har kunnat spela in från nya vinklar, vinklar som antagligen aldrig tidigare har fångats på film. Man har flugit genom grottor i Vietnam, längs fjällkanter i Norge och i Japan flyger man genom grenarna på blomstrande körsbärsträd. En annan fascinerande film på sajten är den från Rio de Janeiro och fotbollsstadion Maracanã, som du aldrig har sett från det här perspektivet förut.