Det är London som tar fyra av de fem topplatserna i listan över Europas dyraste flygplatståg enligt en ny undersökning. Heathrow kommer på första plats följt av Stansted och därefter kommer Stockholm Arlanda som har Europas tredje dyraste flygplatståg.

Undersökningen har tagits fram av Flightright.co.uk som tittat på 47 flygplatser i Europa och jämfört de dyraste biljettpriserna enligt flygplatsens officiella webbsida.

Transporten till Heathrow med Heathrow Express ligger på 26 GBP (306 SEK) följt av Stansted (23,40 GBP, 275 SEK) och Stockholm (22,07 GBP, 260 SEK). På plats fyra och fem kommer Gatwick och Luton utanför London. Väl man lämnat London blir det dock genast billigare. På listan över flygplatser i Storbritannien kommer Bristol på femte plats där transporten är hälften så dyr som till Luton på platsen innan och nästan en fjärdedel så dyr som till Heathrow.

I Storbritannien har undersökningen fått stor uppmärksamhet där exempelvis tidningen The Telegraph skriver att det är billigare att flyga till Spanien än att ta tåget till Heathrow.

Billigast i Europa är Pisa följt av Catania, Lanzarote, Fuerteventura och Milano Linate.