Det är väl det man kan kalla ”the perfect match” om man gillar bra flygbolag och bra champagne. Singapore Airlines har ju som bekant vunnit mängder av utmärkelser och priser (senast som ”världens bästa flygbolag” hos Conde Nast Traveller som du kan läsa om här http://www.businessclass.se/har-ar-varldens-basta-flygbolag-topp-10-listan/ och nu förbättrar man sitt utbud av drycker i business class med en av världens bästa non-vintage champagner. (det vill säga champagne utan specifik årgång).

Den champagne det handlar om heter Charles Heidsieck Champagne, och den utnämndes vid senaste Champagne & Sparkling Wine World Championship i London till att vara ”best non vintage champagne in the world”.
”Det här är en väldigt bra champagne att servera i kabinen, och inte bara för att den smakar gott” säger Henrik Hanevold från Singapore Airlines norska kontor. ”Den har en ganska kraftig smak och det är bra, eftersom smaklökarna arbetar mindre effektivt när man befinner sig 10.000 meter uppe i luften”. Om du vill smaka på den här champagnen men hemma i din egen mest bekväma fåtölj kan den köpas på Systembolaget för 459 kronor för en flaska.

Singapore Airlines serverar lite över 600 flaskor champagne varje dag, det blir till 220.000 flaskor på ett år. 170.000 av dom serveras i business class. Det skall nämnas att producenten Charles Heidsieck bara producerar lite över 500.000 flaskor årligt, så det är en betydande del av produktionen som går till Singapore Airlines.

Vinet kommer från odlingar i champagnedistriktet Reims i norra Frankrike. Så här går produktionen till: Charles Heidsieck blandar druvsaft från över 50 olika vinmarker för att få fram den smak man eftersträvar till att starta med. Så blandar man den nya druvsaften med redan vällagrat vin från sina källare (upp till 10 år gammalt), och lägger den nya blandningen till lagring i fem år. Nu utvecklas smaken och de fina bubblorna utvecklas. Voila!

Firman har funnits sedan 1851 och var en av de champagneproducenter som först sålde sina produkter på den nya marknaden USA.