Mondrian Doha öppnar under hösten i år och det betyder att det område i Doha som heter West Bay Lagoon i staden får ett nytt lyxhotell.

Hotellet kommer få 270 rum och sviter, hela åtta barer och restauranger och en takbar med tillhörande poolområde och spa i världsklass.

Det är den holländska arkitekten Marcel Wanders som står bakom stilen och man startar med en ”soft opening” under våren före man kan slå dörrarna upp till det färdiga hotellet i september.

Mondrian Doha

När du beställer kan du välja mellan fem olika rumskategorier. Det kommer finnas penthousesviter, en del mer ”vanliga” sviter, lägenheter med både ett och två sovrum och så de ”vanliga” rummen – om man nu kan kalla rum med kristallkronor av märket Swarovski för vanliga rum. Möblerna och färgerna är valda för att återspegla atmosfären i öknen utanför stadsgränsen.

Doha Atrium

Lobbyns varumärke kommer vara den stora trappan som sträcker sig fyra våningar upp. Trappan slutar uppe på en nivå med fin utsikt över staden.

Hotellet kommer också ha en nattklubb och ett gigantiskt ballroom – men du ska välja detta hotell om du ska bli gift och vill ha en ovanlig upplevelse: boka bröllopssviten så kan du åka upp till din svit i en privat hiss belagd med 24 karats guld från festligheterna i ballroomet.

4-7-2017-5-23-44-PM

Marcel Wanders har sagt om sitt nya hotell: ”det är historierna som förenar oss med varandra. När du bor på Mondrian ska det kännas som om det är det första kapitlet i en ny historia, och vi har arbetat med att kombinera den lokala förankringen med modern design från 2017 just för att kunna skapa nya historier”.

Mondrian Doha

Marcel Wanders säger också: ”många teman på hotellet kommer kännas som något man känner igen men med en individuellt för gästen bakomliggande historia. Vi hoppas kunna erbjuda olika individuella upplevelser på det nya hotellet i Doha”.

Priserna kommer starta från ungefär 2.500 kronor för ett rum per natt.