Att någon gång i livet få uppleva ett safari-äventyr är något som många av oss längtar efter. Längre från vardagen går nog inte komma.

En safari är ett säkert kort om du liva upp sinnena. Tänk dig att få vakna upp till solen som stiger över den avlägsna horisonten. En flock av majestätiska elefanter promenera förbi ditt läger eller sitta runt en öppen eld med alla ljuden från omgivningen och den klaraste natthimlen ovanför.

Det finns nog inte mycket som slår en safari när det kommer till äventyr. För att maximera upplevelsen finns det några lodger som tar ett steg längre för att du ska få en så bra upplevelse som möjligt på din resa.

Så, utan ytterligare dröjsmål så presenterar vi här de tio bästa safari-lodgerna enligt betyg från gäster, rekommendationer och redaktionens preferenser. Håll tillgodo!

 1. Singita Ebony Lodge, Sydafrika

Liksom den ursprungliga  Singita lodge så är Ebony urtypen av lyxig safari-lodge. Inkämd bland träden floden Sands stränder mitt i Singita Sabi Sands, ett område på 45 000 hektar.

Singita Ebony LodgeSingita Ebony Lodge

Med en modern stil och omfattande faciliteter så har Singita Ebony Lodge en modern tolkning av vad en klassisk safari lodge som kombinerar tältläger med en bush lodge-stil. Välpolerad ebenholts och mahogny sätter prägeln för en minnesvärd resa till Sydafrikas savanner med storvilt och då de stora kattdjuren.

Läs mer, se fler bilder och få det bästa priset på din vistelse på Singita Ebony Lodge här.

 

 1. Shamwari Game Reserve, Sydafrika

Shamwari Game Reserve är känt för att vara ett av de ställen där bevarande av naturen sätts i centrum i Sydafrika. Denna femstjärninga lodge har kombinerat ansvarsfull turism, utan att ge avkall på lyxen, för att ge en unik safari-upplevelse.

Shamwari Game ReserveShamwari Game Reserve

Shamwari Game Reserve ligger i Östra Kapprovinsen i Sydafrika, en familjevänlig lodge som med sina prisbelönta hållbarhetsinitiativ kan skryta med vilda djur tätt inpå, dagliga utflykter och ett luxuöst SPA.

Läs mer, se fler bilder och få det bästa priset på din vistelse på Shamwari Game Reserve här.

 

 1. Pondoro Game Lodge, Sydafrika

Om du söker efter en intim och lyxig safari lodge så är Pondoro något för dig. Pondoro Game Lodge har den perfekta balansen mellan romantik och exklusivitet, med ett idylliskt läge vid floden Olifants i Balule Private Game Reserve, som ligger inne i den större Kruger National Park.

Pondoro Game LodgePondoro Game Lodge

Komplett med en pool och ett SPA med ett vattenfall så erbjuder denna lodge även hyddor med halmtak som är rikt utsmyckade med afrikansk konst och textilier. Hyddorna har också eget privat trädäck. En härlig fusion av traditionell afrikansk och modern europeisk mat som kan avnjutas på ett trädäck högt uppe bland trädkronorna med utsikt över floden Olifants.

Läs mer, se fler bilder och få det bästa priset på din vistelse på Pondoro Game Lodge här.

 

 1. Jock Safari Lodge, Sydafrika

Mitt i hjärtat av Kruger National Park ligger Jock Safari Lodge. Det är en lyxig lodge som byggts för att hedra Jock of the Bushveld, en Staffordshire Bull Terrier som var den modiga och lojala följeslagaren till den berömda afrikanska pionjären Sir Percy Fitzpatrick.

Jock Safari LodgeJock Safari Lodge

Jock Safari Lodge betraktas som en av de bästa femstjärniga lodgerna i Kruger National Park. En trogen skara av gäster återkommer år efter år. Det är ett idealisk bas för att få se de vilda djuren, särskilt storvilt (The Big 5). Då lodgen är lämplig för familjer då den erbjuder utbildande utflykter och promenadstråk i vildmarken. Lodgen erbjuder också dekadenta SPA-behandlingar och ett modernt kök som torde fresta de flesta. Se upp för markattorna (vervet monkeys) som rör sig i trädtopparna runt lodgen. De är kända för att vara lite mer än bara nyfikna.

Läs mer, se fler bilder och få det bästa priset på din vistelse på Jock Safari Lodge här.

 

 1. Singita Faru Faru Lodge, Tanzania

Ytterligare en lodge i den formidabla Singita-familjen av lyxiga lodger. Faru Faru är mindre och mer intim än Ebony Lodge, men minst lika vacker. Belägen vid Grumeti-flodens stränder längs vägen för den årliga stora migrationen av de vilda djuren i Serengeti. Platsen är en oslagbar utsiktspunkt för detta skådespel.

 

Singita Faru Faru LodgeSingita Faru Faru Lodge

Singita Faru Faru Lodge är en blandning av modern lyx och rustik stil. Med endast nio sviter så känns lägret och dess faciliteter som om de vore ens egna. Bland dessa kan nämnas att lodgen har två pooler, SPA, gym, en butik och ett galleri. Jo, det finns ingen mobiltäckning och WiFi är otillförlitlig, men med allt som pågår i naturen runt om lodgen så kommer du nog inte bry dig så mycket om detta.

Läs mer, se fler bilder och få det bästa priset på din vistelse på Singita Faru Faru här.

Tswalu Kalahari Reserve, Sydafrika

 1. I Norra Kapprovinsen, Sydafrika, på randen till Kalahariöknen finns Sydafrikas största privata viltreservat.  Tswalu Kalahari Reserve är en fantastisk familjevänlig resort som tack vare sin policy att inte acceptera fler än 30 gäster i taget, ger ett ödmjukt och välkomnande intryck.

Tswalu Kalahari ReserveTswalu Kalahari Reserve

Tswalu Kalahari Reserve  har ett starkt engagemang för att bevara den vackra omgivningen . En vistelse där kommer vara utbildande och d ge insikt om lokala och globala miljöfrågor, samtidigt som man utforskar vad som kanske är Sydafrikas sista stora vildmark.

Läs mer, se fler bilder och få det bästa priset på din vistelse på Tswalu Kalahari Reserve här.

 

 1. Leopard Hills, South Africa

Med häpnadsväckande utsikt från sitt höga läge ovanför en stenig häll i Sabi Sand Private Game Reserve är Leopard Hills ett väldigt bekvämt ställe att se Afrikas olika vilda djur.

Leopard HillsLeopard Hills

Två gånger om dagen erbjuds utflykter att se djuren, promenader i bushen och från lodgen kan man se ett vattenhål som lockar många djur. Denna femstjärniga lyxlodge har åtta nyligen renoverade sviter med luftkonditionering, pool och en spektakulär utsikt över den afrikanska bushen. Det finns även en större pool, massagebehandlingar och en enastående restaurang.

Läs mer, se fler bilder och få det bästa priset på din vistelse på Leopard Hills här.

 

Thanda Private Game Reserve 
 1. Beläget i Mkuze så är Thanda Private Game Reserve en femstjärnig lodge mitt i ett 14 000 hektar stort välbevarat område. Det finns stora möjligheter att få se storvilt när du utforskar området kring

33157872

 1. Resorten har nio unika och välutrustade lyxiga bush-villor som ger god avskildhet. Den har även ett välutrustat gym, ett picknick- och grillområde, barnpassning och en barnklubb. De som bor på Thanda kan också njuta av unik middagsupplevelse i restaurangen efter att ha varvat ned i baren.
 2. Läs mer, se fler bilder och få det bästa priset på din vistelse på Thanda Private Game Reserve här.
 1. Singita Sasakwa Lodge, Tanzania

Den tredje lodgen på vår lista från Singita-familjen är Sasakwa Lodge; oemotståndligt glamorös och erbjuder en verkligt femstjärnig safari-upplevelse. Beläget på en kulle med utsikt över gräsmarkerna, omgivet av 350 000 hektar stora privata viltreservatet, erbjuder lodgen den perfekta blandningen av afrikansk äkthet och moderna bekvämligheter.

 1. Singita Sasakwa Lodge
 2. Singita Sasakwa Lodge

När du inte använder SPAt, tennisbanan eller poolen, eller slappnar av i din rymliga svit, kan du åka ut på savannen med sakkunniga guider och förhoppningsvis få mer än en glimt av något storvilt (The Big Five) och andra lokala djur.

Läs mer, se fler bilder och få det bästa priset på din vistelse på Singita Sasakwa Lodge här.

 

 1. The River Club, Zambia

River Club är en intim oas som ligger vid stranden av Zambezi-floden, bara 18 km uppströms från de spektakulära Victoriafallen, ett av världens sju naturliga underverk. Varje stuga har utsikt över floden och är fullt utrustad med alla bekvämligheter du kan förvänta dig av ett femstjärnigt hotell.

The River Club

The River Club

Leende personal, fantastiska middagar och ett brett utbud av aktiviteter gör att gästerna  vurmar för denna lilla, välskötta safari-lodge. Som gäst kan du njuta av noshörningspromenader i nationalparken Mosi-oa-Tunya, motorbåtsafari, forsränning och besöka närliggande historiska och kulturellt intressanta platser.

Läs mer, se fler bilder och få det bästa priset på din vistelse på The River Club här.