Cathay Pacific’s nya «The Pier» Business Class lounge på Hong Kong International Airport (HKIA) har fått en omfattande ansiktslyftning

Loungen ligger precis vid sidan av gate 65, det vill säga i det nordvästra hörnet av flygplatsen. Loungen har blivit större: nu är den på 3.306 kvadratmeter, vilket är nästan tusen kvadratmeter mer än den gamla loungen. Man har plats till 550 gäster samtidigt och är flygbolagets största lounge.

Designen är utförd av London-firman Studioilse som enligt pressmaterialet har jobbat med att ”få till en avslappnad men stimulerande atmosfär” som man uttrycker det.

Man har också viljat ”vara tydlig med att få en klar Hong Kong-känsla”.

20160519_04

Loungen har ett omfattande urval av mat och dryck. Man kan välja mellan ”The food hall” som är en stor buffet, ”The noodle bar” där kockar serverar asiatiska rätter med just nudlar som basingrediens eller så kan man slå sig ner i ”The tea house” för en kopp te.

Många av sittgrupperna har fin utsikt över landningsbanorna genom de stora panoramafönstren. Den uppmärksamme på besök kan se att man också i denna lounge kan sitta i flygbolagets typiska Solo-stolar, som har inbyggd läslampa och eget litet bord.

20160519_03

Loungen har fina möjligheter för att stressa ner och ladda upp, exempelvis finns det fjorton duschrum.

I loungen har man valt att använda sig av mörka träsorter, gröna växter och olika ljuddämpande material för att ge en lugn och tyst atmosfär.

. 20160519_05

Loungen är öppen för dig som reser på First eller i Business Class. Medlemmar av Marco Polo skall ha silverkort eller högre status, och så är det öppet för Emerald och Sapphire-OneWorld medlemmar. Loungen öppnar 05:30 och stänger först när bolagets sista flyg för dagen har avgått.

Om du är på väg till Hong Kong och har möjlighet att ta några bilder av denna nya lounge, dela gärna din upplevelse med oss.