Brussels Airlines presenterade nyligen ett nytt samarbete med den belgiska stjärnkocken Tim Boury för att kunna erbjuda ett högkvalitativ kulinarisk upplevelse ombord.

Genom sitt samarbete med Tim Boury, som fick betyget 17,5 av 20 i den gastronomiska guiden Gault & Millau, vill Bryssels Airlines som ambassadör för sitt land erbjuda det bästa som Belgien har till resten av världen.

Från och me den första januari efterträder Tim Boury Thierry Theys från Nuance och sätter samman en meny för resenärer i affärsklass ombord Brussels Airlines långlinjer. Varje kvartal kommer nya menyer tas fram.

Med säsongsbetonade och regionalt producerade produkter vill Boury erbjuda en belgisk finess på tiotusen meters höjd.

Under januari till och med mars kommer resenärer ombord Brussels till Afrika och Nordamerika kunna se fram emot Old Farmdal Cream från Roeselare som en aperitif, följt av en brioche med rökt ål och cikoria eller långkokt kalvkött som förrätt.

Till huvudrätt erbjuder Tim ett val av antingen kalvkött med potatis fondant, blomkål och rosenkål eller marulk med pumpa, vadouvan och ris eller en risotto med svamp. Som avslutning kan resenären välja mellan ett urval ostar från Van Tricht eller Bourys dessert på vit choklad, banan och svarta vinbär.

BAIR_TimBoury-Brioche gerookte paling, witlof BAIR_BOURY-1-3 BAIR_BOURY-7