Hos Brussels Airlines kan du uppleva en bit av ett «boutique hotell» på 35.000 fot.
Under de senaste åren har det belgiska flygbolaget arbetat intensivt med att skapa den bästa möjliga reseupplevelsen för resenärer i affärsklass, och ge dem den mest genuina belgiska upplevelsen. Valet av inredningen, gästfriheten och den kulinariska upplevelsen spelar en central roll i att uppnå detta. Bolaget har investerat hissnande 10 miljoner euro i vardera av sina 12 Airbus A330 för att ge passagerarna den bästa möjliga reseupplevelsen, och självsäkert hävdar dem att den nya kabinprodukten kommer att erbjuda resenärerna en typisk ”boutiquehotell” känsla när det gäller servicen och det personliga mottagandet.
När det gäller affärsklass så är valet av premium kvalitet i materialen särskilt viktigt. I detta sammanhang är trä och läder två nyckelord. Enligt Brussels Airlines så har den unika belysningen i taket en lite art nouveau design över sig. Det avancerade belysningssystemet anpassar sig kontinuerligt till destinationens tid på dygnet, vilket hjälper resenärerna i att bättre hantera jetlag. Men det är inte bara interiören som är nytt, Brussels Airlines har också ingått ett samarbete med belgiska stjärnkockar för att regelbundet kunna servera nya och spännande rätter av hög kvalitet.
Här kan du se några av de kulinariska höjdpunkterna som serveras ombord.
Från självbetjäningsbaren ombord har man också möjligheten att hämta sig en öl, och kan dessutom välja mellan åtta olika ölsorter.
I tillägg introduceras spännande belgiska viner, kaffe och inte minst högklassig choklad från Neuhaus. I affärsklassen är det endast 30 platser i en 1 – 2 – 1 säteskonfiguration, vilket ger mer avskildhet. Alla säten kan fällas ut helt platt och göras om till en 2-meters lång säng med möjlighet att justera madrassens hårdhet. Underhållningssystemet kan avnjutas på en 15,6-tums skärm med hög upplösning och med brusreducerande hörlurar.
Resenärer i affärsklass kan njuta av en uppgraderad kulinarisk upplevelse. Internationella viner och Laurent Perrier Champagne från Brussels Airlines’ prisbelönta vinkällare ombord, som väljs av vinexperten Fiona Morrison. 4-rätters måltiderna är skapade av Michelin-stjärnkockar. År 2020 ansvarar Tim Boury från den Michelin-stjärniga restaurangen Restaurant Boury för det gastronomiska urvalet ombord. För första gången introducerar Brussels Airlines en så kallad ”Belgian walk-up bar” ombord, denna är beläget längst bak i affärsklassens kabin. Det är härifrån du finner bland annat de ovannämnda ölsorterna.
Jag vet egentligen inte om det är någon mening att kommentera en (sponsrad??) reklam-text som detta – men jag flög med Brussels Airlines i business class för mindre än tre veckor sedan och jag känner inte helt igen mig. Mycket var bra – men låt mig nämna några exempel på vad som inte kändes helt bra:
Öl: man säger sig ha många ölsorter ombord men när jag frågade stewarden om "månadens öl" (står omnämnt i menyn) så visste han först inte vilken öl det var – han gick och kollade och kom tillbaka med beskedet att "den finns inte med på detta plan".
Mat: på Brussels Airlines hemsidor ser maten riktigt läcker ut – men när huvudrätten (lax) serverades så smakade den visserligen gott men så här såg den ut när den kom in:
Visa bifogad bild 107757
I ärlighetens namn skall sägas att jag var på det stora hela nöjd med min resa – men visst finns det "förbättringspotential".
Beror nog på kabinpersonalen… när jag flög Brussels Airlines business till Bombay hade jag en öltokig steward som kunde allt om alla öl de hade och för mig som gillar öl var sortimentet överlägset andra bolags 1:a klass med hästlängder. Några standard öl som Amstel och Hoegaarden, 8 belgiska lite mer speciella öl plus månadens öl.
Fick en ordentlig ölprovning den resan och berättelser kring varje märke.
Jag håller med. Sponsrad (??) inklippt recension som jag inte sett ombord i deras business. De får verkligen bättra sig, det är rejäl konkurrens på marknaden. Flög KLM till AMS i business pga SAS inte flög den dagen och var riktigt nöjd med måltiden och drycken ombord.