British Airways lanserer nu en ny service på Heathrow. Namnet är ”Premium Transfer Drive” och ska se till att du inte behöver sitta som på nålar om det ser ut att bli tajt till nästa avgång.

Det gäller för dig som flyger inrikes med BA och som ska vidare med ett flyg inom Europa eller på långdistans – dock skall du vara inbokad på minimum Club World (business class) på ditt nästa flyg. Det gäller också dig som har status av Silver eller Gold hos bolaget.

Rent praktiskt sitter ett team hos BA och monitorerar hur det ser ut, och om det ser ut att vara lite för kort tid till att du ska hinna lämna flyget, gå genom korridorerna och hinna fram till gaten i tid, ja så skickar man fram en bil som plockar upp dig och ditt bagage vid planet och kör dig direkt till nästa avgång. Man kommer också informera kaptenen eller styrmannen i cockpitten om att det är en bil på väg, så att man via kabinpersonalen kan berätta för dig att du inte behöver vara orolig för att missa din nästa avgång.

Tjänsten är en del av den investering på 400 miljoner engelska pund man använder för att stärka sin position i det attraktiva business-segmentet. Vi har tidigare berättat om hur man förbättrar matupplevelsen på business class – läs gärna om det här. http://www.businessclass.se/british-airways-lanserar-ny-matupplevelse-luften/