British Airways genomgår nu ett förändringsarbete för att kunna ge ännu bättre service till sina resenärer, detta genom att bland annat vara det första flygbolaget i Storbritannien att erbjuda automatiserad biometrisk teknik genom hela flygplatsen för att lansera självbetjäning vid boarding.

För att göra vistelsen på flygplatsen enklare och snabbare för resenärerna har British Airways nu öppnat tre automatiserade boarding gates för inrikesflyg från Heathrows terminal 5. Med hjälp av en automatiserad biometrisk teknik använder sig gaterna av ansiktsigenkänning så att kunderna enkelt ska kunna scanna sina egna boardingpass för att smidigt kunna gå ombord på planet.

Vid säkerhetskontrollen görs en digital ansiktsscanning som registreras, när kunderna sedan kommer till gaten och scannar boardingpasset matchas deras ansikte med tidigare scanning. Tekniken som British Airways använder sig utav är mer avancerad än alternativa system som idag används av andra flygbolag och flygplatser.

Införandet av de nya gaterna är en del av bredare investeringar i ny teknik som kommer att förbättra kundernas upplevelse under sin tid på flygplatsen.