Ett stort antal personer samlades på Heathrow för att se British Airways med B747 målad i den gamla ikoniska BOAC-målningen (British Overseas Airways Corporation).

Flygplanet blev målat i IACs verkstäder i Dublin och i måndags anlände det Heathrows i sin stiliga retrolook med flight-nummer BA100. Denna målning användes mellan 1964 och fram till 1974, då flygbolaget bytte namn till det vi känner idag.

Alex Cruz, British Airways styrelseordförande och VD, säger i ett pressmeddelande: ”Med det enorma intresse för detta projekt visar det på att många har en anknytning till British Airways. Det är något vi är väldigt stolta över och ser med tillförsikt fram emot framtiden. ”

Dagen efter, tisdagen den 19:e flög BA100 vidare som BA117 från Heathrow till JFK New York. Denna rutt var den första med denna flygplanstyp. Framgent kommer flygplanet nyttjas på olika rutter för att marknadsföra British Airways över hela världen. För den som är användare av FlighRadar kan du följa maskinens förehavanden, den har registrering G-BYGC.

Nuvarande utseende på flygplanet kommer bestå fram tills 2023 då det pensioneras. Vid det laget har British Airways tagit de flesta av sina B747 ur bruk. De ersätts bland annat av 18 Airbus A350 och 12 Boeing 787 under de kommande fyra åren.