Den 5 oktober firas internationella James Bond-dagen och hotellet The Pulitzer i Amsterdam sluter upp om dagen genom att erbjuda helgpaketet ”Live Like James Bond”.

Paketet är på två nätter och innehåller lyxigt boende i en av hotellets nyligen renoverade sviter och olika små Bondinspirerade äventyr i Amsterdam. En del av handlingen i Bondfilmen Diamonds Are Forever är placerad i staden och din helg i Amsterdam startar med att du plockas upp på Schiphol av din privatchaufför som kör dig och din partner till hotellet där ni hälsas välkomna med en drink i baren. Självklart är det en dry martini som serveras – och den är skakad och inte rörd som sig bör.

Pulitzer-Amsterdam-Suite-mobile-1030x687

En del av paketet är en båttur med hotellets egen båt ”The Tourist” genom Amsterdams kanaler med stopp vid kända bron Magere Brug (”smala bron” på svenska) och adressen Reguliersgracht 36. Bägge platser är med i filmen från 1971, där Bond ger sig ut för att vara en diamantsmugglare och reser till Amsterdam för att fånga en skurk.

pause-garden-pultizer-v2-1030x687

Efter båtturen smakar det säkert bra med en god trerätters middag på hotellets restaurang Jansz.

Dagen efter är det just diamanter som är dagens tema. Din limousine står klar att köra er till kända juvelerarna Gassan Diamonds där man kommer berätta om hur diamantbranschen fungerar, hur man slipar diamanter och varför just Amsterdam blev en av världens stora diamantstäder. Besöket avslutas med att ni får en goodiebag med hem till hotellet – innehållet är lite hemligt.

Bondpaketet på hotellet The Pulitzer kostar från 549 euro för två personer, Beställ senast den 23 september, bo med ankomst antingen den 6 eller 7 oktober.

Se fler bilder från hotellet och beställ din vistelse här