Från medeltida exteriörer och moderna interiörer till hotell där du kan bo hos en kungafamiljs exklusiva palats. Vi har handplockat fem av världens kanske allra bästa boenden som garanterar en oförglömlig lyxupplevelse

Çırağan Palace Kempinski, Istanbul, Turkiet

slider_istciraganpalacekempinskiandbosphorusl.jpg;width=1200;height=675;mode=crop;anchor=middlecenter;autorotate=true;quality=85;scale=both;progressive=true;encoder=freeimage;format=jpg

Kempinski

Foto: Kempinski

Çırağan Palace öppnades år 1871 som hemmet för Sultanen Abdülaziz och bär på en unik historia. Här har Napoleons den tredjes fru Eugénie de Montijo bott och palatset var tidigare värd för det turkiska parlamentet efter att landet införde konstitutionell monarki. Idag erbjuder palatset 315 lyxiga rum och sviter, fem restauranger och lounger samt ett av Istanbuls bästa spa. Härifrån, på den europeiska sidan, kan du se alla lyxiga yachter passera förbi medan du dricker din turkiska kaffe.

Ashford Castle, Cong, Irland

Skjermbilde 2020-10-14 kl. 15.19.16

Skjermbilde 2020-10-14 kl. 15.19.07

Foto: Ashford Castle

Detta legendariska slott med anor ifrån 1300- talet, ligger cirka tre timmars bilfärd ifrån Dublin. Hotellet öppnades som lyxhotell 1939 och har varit värd för framstående besökare, såsom Ronald Reagan, John Wayne och kungligheter. Utöver hotellets exceptionella materbjudanden, biosalong, och prisbelönta spa, så kan gäster njuta av flertalet utomhusaktiviteter. Såsom ridning, golf eller härliga promenader i slottets stora trädgård.

Gstaad Palace, Schweiz

84850-root-exteriors-front-facade

csm_Tower_Suite_Bedroom_2_01ddd0c4aa

Foto: Gstaad Palace

Den ikoniska Gstaad Palace är en av Schweiziska främsta resort hotell, och bland de sista familjeägda hotellen i landet. På 1960- talet flockade Hollywood stjärnor hit, och hotellet utstrålar fortfarande elegans. De 104 smakfullt dekorerade rummen osar elegans och lyx, och erbjuder magiska utsikter över schweiziska alperna.

Four Seasons Hotel Gresham Palace, Budapest, Ungern

exterior

Foto: Four Seasons

Känt som en av de vackraste hotellen i Budapest, Four Seasons Hotel Gresham Palace är ett arkitektoniskt mästerverk beläget precis vid Donau-floden. Hotellet har 179 smakfullt dekorerade rum, infinity-pool, fitness rum, restauranger och barer i världsklass. I sann Four Seasons anda, kan gäster förvänta sig en service värd kungligheter.

Umaid Bhawan Palace, Jodhupur, Indien

cq5dam.web.756.756

cq5dam.web.756.756-2

Foto: Taj Hotels

Detta fantastiska palats som öppnades 1943, var ett arv från Rajasthan. Den tidigare kungafamiljen Jodhpur bor fortfarande här och en del av palatset har omvandlats till ett hotell med 64 storslagna rum och sviter i Art-Deco stil. Njut av utsökta indiska måltider i hotellets tre restauranger, eller ta en promenad i en fridfulla trädgården med utsikt över Jodhpur.

BusinessClass.com ger dig de bästa priserna på hotell, genom att söka igenom alla de ledande företagen som förmedlar hotell. Hitta ditt bästa pris genom en sökning högst upp på denna sida.