I december var det smyglansering av car2go i Stockholm, en bildelningstjänst som fungerar lite som traditionell biluthyrning med den stora skillnaden att det inte finns några fasta hyrstationer. Bilen kan hämtas och lämnas direkt på gatan. Nu utökas antal bilar i Stockholm från 100 till 250 och samtidigt utökas driftsområdet till att även inkludera Bromma och Arlanda flygplats.

För att hitta en ledig bil använder man car2gos app som via en interaktiv karta visar var det finns bilar. Appen används för att hitta, reservera, hyra och öppna en bil. När man är klart med bilen lämnar man den på valfri offentlig parkeringsplats inom car2gos verksamhetsområde. Själva hyran debiteras per minut, i dagsläget 4 kronor per minut med maxpris på 165 kronor per timme eller 650 kronor per dag. Vid resa till någon av flygplatserna tillkommer 60 kronor i parkeringsavgift på Bromma flygplats och 90 kronor på Arlanda flygplats. Från Stockholms innerstad till Arlanda flygplats tar man sig allt som allt för drygt 250 kronor, vilket är billigare än både taxi som Arlanda Express.

car2go lanserades i december 2014, då med Stockholms innerstad som verksamhetsområde. Nu utvidgas verksamhetsområdet från 23 till 40 kvadratkilometer och utöver Arlanda och Bromma flygplats tillkommer även exempelvis Solna, Sundbyberg och Kista.

– Vi har sett ett stort intresse sedan vår smyglansering i Stockholm för drygt två månader sedan. Vi är därför glada över att nu även kunna erbjuda våra användare en full flotta samt möjligheten att lämna bilarna i fler områden. Vår ambition är att detta resulterar i att fler får upp ögonen för vilka fördelar vår tjänst medför, säger Peter Ahlgren, Location Manager för car2go i Sverige.

car2go finns utöver Stockholm i 29 städer i Europa och Nordamerika och har idag över en miljon kunder. Så sent som i höstas lanserades tjänsten i Köpenhamn.

car2go vid Öresundsbron

car2go vid Öresundsbron

Foto: car2go