Ett antal flygbolag erbjuder passagerare i First och Business Class tillgång till egen bar ombord. Här kan man dra sig tillbaka och umgås med andra passagerare om man så vill – eller uppträda pinsamt inför andra passagerare.

Efter introduktionen av Airbus A380 kom det många nya spännande inredningsmöjligheter ombord. Det kom sviter, dusch och inte minst baren. Nu är produktionen av A380 strax avslutad, men A380 kommer att vara i luften många år framöver hos flertalet flygbolag. Just baren finns även på andra flygplanstyper.

Flygbolagen i mellanöstern, t.ex. Emirates, Qatar och Etihad, finns bland dom som kastat sig över möjligheten till bar ombord. Virgin Australia, Korean Air och Virgin Atlantic tillhör också de flygbolag som erbjuder bar ombord för deras premiumpassagerare.

Emirates-A380-Onboard-Lounge3-720x470

Baren på Emirates A380 är belägen längst bak på övervåningen. Det finns bara ett draperi mellan Business class kabinen och baren. De bakre raderna i Business kan med andra ord störas av baren, även om draperiet skall fungera ljuddämpande.

Qatar-Airways-FirstBusiness-bar-Airbus-A380

På Qatar´s A380 ligger baren mellan Economy och Business på övre våningen.

Korean-air_bar

Korean Air har också en härlig bar, Celestial Bar, som de döpt den till. Den är också belägen på övervåningen, inte långt ifrån de bakersta business class sätena.

Lobby-1-1000x750

Etihads barlösning på A380 kallas ”The Lobby”. Den ligger mellan First och Business class och har plats för 6 gäster.

image-1-720x540

Virgin-Australia-bar

Virgin Atlantic erbjuder bar på alla deras långdistansflyg, medan deras systerbolag Virgin Australia erbjuder bar ombord på sina Boeing 777-300ER.

Är bar ombord passé eller är det något du brukar använda? Föredrar du att sitta i lugn och ro på din plats och hellre beställa dryck och använda underhållningssystemet? Eller känner du dig blyg inför andra passagerare i baren? Diskutera gärna i vårt forum här.