Bara ett stenkast från Passeig de Gràcia och Plaça Cataluña i centrala Barcelona öppnar nya lyxhotellet Almanac Barcelona den 1 november.

Det kommer ha 91 rum och sviter, och det nya hotellet i Barcelona kommer följas av likaledes 5-stjärniga hotell från Almanacgruppen i Wien, Budapest och Prag de kommande åren.

HI379885154

Man har slagit ihop två byggnader vid sidan av varandra till en sammanhängande huskropp för att kunna skapa hotellet. Interiören kommer från Jaime Beriestain Studio, en lokal inrednings- och arkitektfirma. Man har jobbat med att få in en varm och välkomnande känsla, och färgskalan är dämpad och med många gyllene materialval vad gäller mattor, gardiner, lampor och möbler. De flesta trädetaljer är i ek och valnöt.

m

Det finns 61 rum och 30 sviter. En del av dom har små franska balkonger, och en del sviter har lite större terrasser. Om du behöver lite exra plats, kan två eller flera sviter öppnas upp sinsemellan för att skapa en riktigt stor svit.

HI379885155

Kulinariska möjligheter då? Restaurangen heter Linia och där serverar man rätter från Medelhavsköket från lunch till sen kväll, man utlovar spännande cocktails och en omfattande lista med huvudsakligen spanska viner och sherry. En fin detalj med restaurangen är att man komma in den både från gatan och från hotellet – det brukar betyda lite mer liv och lokalfärg än när man behöver gå igenom en lobby.

98784717

På hotellet kommer det finnas både träningsmöjligheter och en liten spaavdelning – och en lounge uppe på taket. Den tror vi här på redaktionen kan bli populär!

En liten pool har man också fått plats till.

room_2

Se fler bilder från hotellet och få ett bra erbjudande på att bo på Almanac Barcelona här