Med nya rätter ska Lufthansa ge de yngre resenärerna en variation och lite skoj under flygningar.

Mus på rispudding, drakfötter och hönshus – det är några kreativa rätter för de yngre som kommer finnas tillgängliga från och med den första juli ombord Lufthansas långlinjer och en del längre linjer inom Europa. De har skapats av den välkände kocken Alexander Herrmann, med två stjärnor, som redan den trettonde mars presenterade sin kreationer iför en jury av barn.

Att lära barn njuta av god mat vd tidig ålder är något som ligger Alexander Herrmann varmt om hjärtat. Genom sina framträdande i många TV-kanaler, så väl som på sina tre restauranger i Nuremberg och Wirsberg, i sin matlagningsskola, så har han inspirerat många i nutrition.

Rätter ur den nya menyerna för barn kan beställas kostnadsfritt i upp till 24 timmar i förväg till flygningar på Lufthansas långlinjer och vissa längre europeiska linjer. Detta gäller fr barn unde rtolv års ålder.

Barn mellan fyra och nio års ålder har fått provsmaka ett stort antal rätter preparerade av kockarna på LSG. Efter detta kunde de välja ut sina favoriträtter. Drakfötter (korv på fjäderfä serverad med surkål och potatismos) och mus på rispudding (en komposition bestående av rispudding med grädde och hallon) var särskilt populära. Förstekocken var nära till hands för att hjälpa barnen och ge råd under hela provningen.