Resande i affärsklass som vill ha en sofistikerad drink utan alkohol kan nu beställa cocktails gjorda på alkoholfria drinkbaser från Ecology & Co på flygningar mellan Auckland och San Francisco under juli månad.

Efter återkoppling från kunder så har dessa alkoholfria alternativ tagits fram. Att få en god cocktail under det att man reser är något av en ritual för många. Av de som reser med Air New Zealand säger sig dock inte dricka någon alkohol en av tio säger att de uppskattar drinkar med alkohol i, men skulle inte dricka någon under en flygning eftersom de vill undvika uttorkning och att vara avtrubbade vid ankomst.

Dessutom finns det enligt Niki Chave, chef för kundupplevelser Air New Zealand, en tendens i världen att välja ”rena” alternativ som komplement till motsvarande sätt att äta.

En av grundarna av Ecology & Co säger att det finns enormt intresse för deras produkter som är fria från socker, kolsyra och alkohol. Deras produkter lanserades i oktober förra året. I motsats till traditionell gin som använder alkohol för att bevara smakerna så är produkterna från  Ecology & Co baserade på botaniska destillat som blandas för hand för att få fram de unika tonerna. Resultatet är en sofistikerad produkt för vuxna utan baksmällan.

Air New Zealand serverar Muriwai Mule baserad på Ecology & Co Asian Spice och Tahi Rua Tonic med Ecology & Co London Dry ombord NZ7 och NZ8 fram till och med den sista juli. För de som föredrar en sockerfri drink kan få någon av drinkbaserna serverad med sodavatten och is.