Tidigare var vi van med att svensk inrikestrafik bestod främst av SAS, Norwegian och BRA. Sedan mars har samtliga flygbolag minskat sin kapacitet inrikes och utrikes. Nu sker det fler förändringar, Air Leap fortsätter sin framtidssatsning i Sverige, trots pandemin.

Air Leap är ett relativt nystartat regionalt flygbolag i Skandinavien. Flygbolaget flyger främst inom Skandinavien, och har sedan tidigare flyglinjer inom norsk och svensk inrikes, mellan Norge och Sverige samt till Åland.

960x345px_airleap_2

Foto: Air Leap

Air Leap har tidigare aviserat att de startar två nya linjer, Visby – Bromma och Visby – Arlanda, med start den 25:e maj på kommersiell basis. Därmed lämnar Amapola den tidigare upphandlade linjen.

Denna veckan kom Air Leap med ytterligare en nyhet. Från och med den 16:e juni startar flygbolaget upp linjerna Kalmar – Bromma och Ronneby – Bromma. Tillbörjan kommer linjerna att trafikeras med en Saab 340 med plats för 33 passagerare, när efterfrågan ökar så är flygbolaget redo att växla upp till en större flygplansmodell, ATR 72.

Linjerna slingas Bromma – Ronneby – Kalmar – Bromma och startar inledningsvis med tur och retur på förmiddagen, måndag till fredag.

Detta är en således en väldigt glad nyhet för Kalmar Öland Airport, som inte haft reguljär trafik till Stockholm sedan i början av April.