Vilket är det bästa OneWorld programmet?

Diskussion i 'Oneworld' startad av Goldfinger, 14 Juli 2011.

 1. Goldfinger

  Goldfinger Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag har EBG sedan 8 år och flyger in ca 4 guldstatusar varje år... känns lite löjligt att SAS/Star inte erbjuder någon högre nivå tex vid 200.000 poäng... Därför tänkte jag skaffa ett OneWorl kort och snabbt ta mig till motsvarande nivå. Har tidigare faktiskt struntat i de poängen ( !!! )
  Vet någon vilket flygbolag som har snabbast väg upp till högsta nivå ?
  Läste att inom Star kan man få Guld redan vid 16.000 poäng med Aegan, finns det något liknande "rabatterande" bolag inom OW :cool:
   
 2. Jacob

  Jacob Medlem

  Till att börja med...
  Om du kommer upp i så många som fyra guldstatusar varje år i Star Alliance tycker jag definitivt att du ska samla poäng i mer än ett program. Det borde alltså innebära att du tjänar in över 200.000 baspoäng per år, och jag antar att du flyger en rad andra bolag än SAS, gå med i någon av deras bonusprogram!
  Du får nästan alltid bäst poängintjäning i det egna programmet, och när uppgraderingar behöver göras börjar man alltid med flygbolagets egna guldmedlemmar.
  Så flyger du exempelvis mycket med Lufthansa gruppen (Lufthansa, OS, LO, LX, SN) kan det klart vara värt att gå med i Miles & More och samla poängen där på flygningar du gör med Lufthansa gruppen.

  Jag är inte OneWorld expert, men är under upplärning... ;)
  Men jag vet en kollega i redaktionen som talar sig varm för British Airways. Och helt klart flyger man främst en del business class är det inte alltför svårt att få status i British Airways executive club.

  Om du väldigt snabbt vill få status har annars Malev en status matchning med enda kravet att du behöver göra en flygning med Malev (valfri sträcka i valfri klass) innan du skickar in allt.
  Ditt SAS EBG matchar de till Malev guld som motsvarar OneWorld Sapphire och ger tillgång till lounge, prio check-in osv.
   
 3. jurgenb

  jurgenb Medlem

  Ort:
  STO
  Land:
  Sverige Sverige
  Lägga milesen på Lufthansa och jobba fram ett HON är väl ett alternativ annars som borde vara tilltalande?
   
  Jakob Österberg gillar detta.
 4. gdaily

  gdaily Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Ja detta, definitivt, i alla fall vartannat år.
   
 5. Gnopps

  Gnopps Medlem

  Ort:
  HEL
  Land:
  Finland Finland
  American Airlines är bra på att ge 100% poäng även på billiga biljetter och de erbjuder en "challenge" om du snabbt vill få högre status och tänker flyga just American Airlines. I övrigt känner jag inte till Oneworld-programmen särskilt bra.
   
 6. Aurora

  Aurora Guest

  Har fått to uventede flights med Finnair i morgen, og siden jeg ikke er medlem av one world tenkte jeg å joine et bonusprogram for å samle miles på turen. Spørsmålet er: hva bør jeg joine? Finnairs eget program? Det er høyst sannsynlig bare finnair jeg kommer til å fly med innen oneworld, men jeg kjenner ikke til oneworld så jeg vet ikke om det finnes noen andre mer profitable måter å utnytte noen bonuspoeng på :) Snarlig respons ønskes, da reisen er 11.00 i morgen.
   
  johhenrik gillar detta.
 7. Stefan62

  Stefan62 Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Kreditera till British Airways oavsett vad! Finnair Plus är ganska krångliga att ha att göra med!
   
 8. Timotey

  Timotey Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Air Berlin och så skriver du hotell recensioner via din Topbonus sida så har du efter ett tag lite poäng för en resa inom Europa.
   
  Stefan62 gillar detta.
 9. Aurora

  Aurora Guest

  damn, godt poeng, jeg har faktisk 1500 topbonus miles stående. That does it, tusen takk, det gikk meg helt hus forbi! :)
   
  Smuffe, Stefan62, johhenrik och 1 annan gillar detta.
 10. Timotey

  Timotey Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Kolla hur mkt poäng dina AY flygningar genererar de har en tendens att vara rätt kass utdelning på billiga ECO biljetter :)
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×