Vem vet något om Qatar Airways Business class?

Diskussion i 'Qatar Airways' startad av rvarttinen, 18 Oktober 2011.

 1. rvarttinen

  rvarttinen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Har en flygning bokad där frun och jag åker österut via Doha i Business Class. Har läst en del om deras dedikerade Business terminal i Doha. Verkar imponerande. Det intryck jag får hittils är att de håller hög klass och servicenivå.

  Dock, vem har någon erfaranhet av att flyga med dem? Läste nyligen i ennan tråd om hur servicenivån kan variera hos dessa bolag från Mellanöstern som vuxit snabbt med blandad kabinpersonal. Gäller det även Qatar Airways?

  Tackar på förhand.
   
  Last edited: 18 Oktober 2011
 2. johannesa

  johannesa Medlem

  Ort:
  London
  Land:
  United Kingdom United Kingdom
  Jag har flugit Qatar i Business ARN-CPT via JNB. Extremt bra service måste jag säga och inget att klaga på när det gäller hårdvaran heller. Speciellt i deras Boeing 777. Stolarna i de A330-200 som de använder ARN-DOH är inte fullt lika bekväma, inte riktiga lie-flat etc. men ändå riktigt bra nivå, inte minst med tanke på att det är dagflyg ARN-DOH.

  Premium Terminalen i Doha är imponerande. Den är indelad i en del för First Class som jag tyvärr inte har besökt och en avdelning för business. I business-delen finns tre olika serveringar både buffet och á la carte, duschar, lekrum, rökrum och gott om platser att sitta. Däremot finns det inte några riktigt bra vilstolar vilket kan bli lite obekvämt om man ska försöka sova och eftersom Qatar Airways.s flyg från Sverige kan innebära en transfer på upp emot 8 timmar kan man bli lite mör. Shoppingen är väl inget att hurra över men de har det nödvändigaste i en liten tax-free butik en trappa ner precis vid avgångsgaterna.
   
  Last edited: 18 Oktober 2011
  1 person likes this.
 3. flying

  flying Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Har flugit ARN-DOH-HKG och servicen är oklanderlig. Håller en mycket högre nivå än Emirates som verkligen kan blada och ge. Är du dessutom van vid SAS service så kommer du INTE bli besviken!
   
  1 person likes this.
 4. 1 person likes this.
 5. Adam Nordén

  Adam Nordén Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Åkte Qatar business Tokyo-Doha 777 i vintras - tyckte det var fantastiskt bra. Bra säten, bra mat. Dessutom serverades det en Brunello från samma vingård som vi besökte i somras - bonus! Kanske något opersonlig service (verkar vara många som tycker). Trevligt med pyjamas oxå :) och bra amenity bags.
  Doha-Sthlm åkte vi Airbus (330?). Sätena är ju inte lika bra men kabinen var fräsch - tyckte maten var bra även på den trippen.
   
 6. ACervin

  ACervin Medlem

  Ort:
  Brisbane
  Land:
  Sverige Sverige
 7. flapps

  flapps Medlem

  Ort:
  Oslo
  Land:
  Sverige Sverige
  Last edited: 22 Maj 2013
 8. 1 person likes this.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×