Ryanair igång igen

Diskussion i 'Övriga flygbolag' startad av TorbjornMieden, 5 Februari 2012.

 1. TorbjornMieden

  TorbjornMieden Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Ryanairs piloter: Flyg inte säkra - DN.SE


  Om jag ska genomgå en operation vill jag veta att kirurgen är utvilad, mår bra och inte är rädd för att ringa sig sjuk. Vi vill att de som flyger med Ryanair vet att de som sitter längst där fram inte alltid uppfyller de kraven, säger en anonym pilot till Rapport.
   
  Johan Gott och Carl gillar detta.
 2. Mattias Edstrom

  Mattias Edstrom Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Man ska ställa sig den frågan om detta är värt? Man flyger billigt, men det finns en tydlig baksida kring de billiga biljetterna. Den enskilde tänker; Jag kan ju resa billigt, och bokar därmed en biljett med Ryanair. Vi som konsumenter gör ett val när vi bokar en biljett, men man tänker sällan på baksidan kring sitt beslut. Idag är flyget enormt konkurrensutsatt där bolag som t ex. SAS har svårt att klara sig mot t ex. Ryaniar. Vi har nyligen sett både Spanair och Malev gå i konkurs pga flygolycka och hård konkurrens från andra aktörer.
  F:ö ska Ryanair redan i Februari öppna en bas i Budapest med nya flyglinjer, därpland NYO...suck. Det räcker med att läsa artikeln för att bilda sig en uppfattning om detta bolag.

  Nej, jag tror och hoppas på de flygbolag som värnar om anställningstrygghet och kollektivavtal. I slutänden kan det vara jag som drabbas, då lägger jag hellre ner mer pengar på ett bolag där jag känner mig trygg. Ryanair är ett bolag som för mig inte står för ett medvetet resande.
   
  Johan Gott, Gnopps, tic och 2 andra gillar detta.
 3. sodaboy

  sodaboy Medlem

  Ort:
  Nybro
  Land:
  Sverige Sverige
  Finns ingenting som skulle kunna få mig att flyga RyanAir igen. De behandlar sina passagerare så uselt. Jag cyklar, går eller liftar hellre till resmålet. Det är min personliga åsikt. För vissa funkar det säkert bra. Jag betalar med glädje lite mer för ett värdigt bemötande och god service.
  Med Malevs och Spainairs konkurser så verkar tendensen vara att folk vill resa till lägsta möjliga peng, oavsett vad det i förlängningen resulterar i.
  Så mycket kommer jag aldrig att hata mina pengar att jag kommer att ge dom till RyanAir.
   
 4. Thomas Gresham sa en gång: "Bad money drives out good"
  Det verkar tyvärr gälla fortfarande.
   
  1 person likes this.
 5. GOTATH

  GOTATH Medlem

  Ort:
  GOT/STO/ATH
  Land:
  Sverige Sverige
 6. vicce

  vicce Medlem

  Ort:
  GBG/Malmö
  Land:
  Sverige Sverige
  "Alla" vill ha så billiga flygbiljetter som möjligt, men de vill också ha största möjliga säkerhet. Hur går detta ihop sig? Det gör det inte.
   
 7. Homer

  Homer Medlem

  Vem är det som är lättlurad egentligen?
  "anonyma uttalanden" från vem? från de som är missnöjda med lön eller något.
   
 8. Alf

  Alf Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag är definitivt ingen supporter till Rajjan och jag undviker till största delen att flyga med dom. Men det beror inte på att dom skulle ha sämre piloter utan deras usla service och koncept.
  Det finns inget belägg för att Rajjans piloter skulle vara sämre än andra bolag, dom har väldigt bra statistik. Det finns andra bolag som på detta forum prisas för sin fina service i kabinen men har piloter som jag inte skulle vilja flyga med. Det är bara att kolla upp olycksstatistiken för dessa bolag.
   
 9. doc

  doc Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Alltså ärligt? Tror piloterna på Ryanair att kirurgerna verkligen är utvilade, kan ringa sig sjuka? Dessutom anställer man ju läkare på löpande 3 - 6 månaders vikariat. Jag tror att piloterna på Ryanair har en liten förskönad bild av hur läkare har det.
   
 10. Mattias Edstrom

  Mattias Edstrom Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  "doc skrev;Alltså ärligt? Tror piloterna på Ryanair att kirurgerna verkligen är utvilade, kan ringa sig sjuka? Dessutom anställer man ju läkare på löpande 3 - 6 månaders vikariat. Jag tror att piloterna på Ryanair har en liten förskönad bild av hur läkare har det."

  Jag utgår att läkare och kirurger har kollektivavtal med landstingen, sjukhusen de tjänstgör på. Som därmed reglerar deras arbetstider. Sedan är det en annan 5a om de kommer utvilade till jobbet osv. Men de har, såvitt jag känner till ett arbetsschema som tillåter dem till normal dygnsvila.

  Ryanair har inga kollektivavtal, självklart är deras arbetstider på något sätt styrda över gällande regelverk från diverse myndigheter. Att jämföra med t ex. kirurger var en objektiv jämförelse. Faktum kvarstår, det finns en tydlig baksida med de billiga biljetterna som Ryanair erbjuder.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×