Regler för att komma in i SJ-loungen på Stockholm C och Göteborg C

Diskussion i 'SJ & SJ Prio' startad av Roger J, 2 Mars 2011.

 1. Roger J

  Roger J Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Med svart Priokort borde man egentligen inte få komma in i loungerna utan en giltig tågbiljett för den dagen (om jag tolkar reglerna rätt). Men jag har använnt loungen på Stockholm C några gånger för en fika utan att ha för avsikt att resa med tåg. Och det har inte varit något problem... Andra erfarenheter?
   
 2. Roger J

  Roger J Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Har provat några gånger nu att äta frukost på Stockholm C på väg till kontoret. Inga problem med Prio Black.
   
  1 person likes this.
 3. johanf

  johanf Medlem

  Ort:
  Varberg
  Land:
  Sverige Sverige
  Som boende i Gävle använder jag då och då loungen i sthlm mellan möten samma dag. Har aldrig behövt visa någon slags biljett när jag tar mig in med svart priokort.
   
 4. Jonas C

  Jonas C Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  ...
   
  Last edited: 12 Oktober 2011
 5. gdaily

  gdaily Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Så egentligen kostar det sju kronor att komma in i loungen...

  Avbokningsbar förstaklassbiljett Stockholm-Södertälje, sista tåget för kvällen...
  Eller så använder man SJ Priopoäng till detta, ännu bättre så man slipper klödda till det med kreditkortet. Bara att avboka resan efter loungebesöket!
   
  Last edited: 11 Oktober 2011
  1 person likes this.
 6. twiggs

  twiggs Medlem

  Med samma logik kostar det hela noll (0) kronor att komma in på valfri lounge på vilken flygplats som helst. Ja, t o m First Class Terminal i Frankfurt. Det enda man gör är att boka en biljett och sedan efter att man varit i loungen kommer på att man inte vill resa och helt sonika avbokar.

  Min enda tanke: vad i herrans namn ska man i en lounge att göra?

  (Visst, lounger är förstås trevliga — om man ska resa någonstans och alltså ofrivilligt har någon kvart eller så innan avgång att slå ihjäl. Men att häcka flera timmar i en lounge helt i onödan låter ju vansinnigt, nästan sinnessjukt faktiskt.)
   
 7. kristofergustafsson

  kristofergustafsson Medlem

  Ort:
  Uppsala
  Land:
  Sverige Sverige
  Ska jag vara ärlig skulle jag nog stå ut med en kväll i Private Room på SIN enligt Jacobs beskrivning utan att faktiskt resa, om det nu kostade gratis på riktigt. Fast just det exemplet skulle nog vara svårare att genomföra varje kväll (och förmodligen tråkigt i längden). Sen förstår jag din invändning också...
   
 8. Najk

  Najk Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Själva grejen är väl att man är på flygplatsen eller tågstationen men att man på den biljett lr statusnivå som man har ej ger tillgång till lounge. Att åka ut till flygplatsen eller tågstationen bara för att snylta, det är sinnessjukt :)
   
  1 person likes this.
 9. twiggs

  twiggs Medlem

  Ja, jag hade nog också "stått ut" med att sitta där i någon timma. Under förutsättningen att jag var på flygplatsen mellan två flighter.

  Och visst "kostar" det gratis på riktigt. En betald (med pengar) biljett i First är väl så gott som alltid helt ombokningsbar vilket gör att det bara är att köpa en sådan biljett och sedan välja att inte resa. Urfånigt, vad erbjuds i en lounge som är så eftertraktat? Detta exempel blir ännu mer levande om det appliceras på hemmaplan: varför häckar man i Business Lounge på ARN i flera timmar? (Och ännu värre lär det vara att häcka på SJ Lounge, vilket jag för övrigt bevittnat en yngre man göra dag efter dag efter dag [SJ Lounge i Stockholm]).
   
 10. Alx

  Alx Medlem

  Ort:
  Malta & NYC
  Land:
  Sverige Sverige
  Vänta lite här... Det kanske är jag som är trög. Men om du inte förstår vad folk gör i lounger. Hur kan du då ha bevittnat en person som spenderar timmar i SJ loungen dag efter dag? Jag får inte ihop det, annat än om du är anställd i SJ:s lounge? :confused:
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×