Recension: La Valette Club Lounge, Malta

Diskussion i 'Lounger' startad av gdaily, 21 November 2011.

 1. gdaily

  gdaily Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Tillgång till Loungen:
  Diners Club-kort, Priority Pass, Inbjudan från flygbolag (jag fick en inbjudan som Lufthansa SIlver på Lufthansabiljett).

  Vad finns i loungen:
  Fyra sorters whiskey, fyra sorters vodka, lite tråkiga snittar, kaffe/the, avskild rökruta, snabbt gratis Internet, fem surfdatorer, mycket eluttag överallt för laddning av telefoner och datorer. Många skinnfotöljer. Fint akvarium att titta på, halvtråkig utsikt mot parkeringen till.
  Lite engelskspråkiga och Maltesiska tidningar. Ganska så tyst, klockan 12.00 en måndag är det sju besökare.

  Värt att veta:
  Lite svår att hitta till: Efter säkerhetskontrollen så går man upp en trappa och hamnar så i Tax-freeshoppen. Gå genast till höger, loungen ligger så att säga inne i/före Taxfreeshoppen.

  Betyg:
  Motsvarar SAS Guld-lounge på Arlanda, tycker jag. Väl värt att se till att få besöka, om man har någon tid att slå ihjäl på denna annars så tråkiga flygplats.

  (*) Det finns en Arrival Lounge också, den provade jag inte
   
  Last edited: 15 Juli 2013
  1 person likes this.
 2. Alx

  Alx Medlem

  Ort:
  Malta & NYC
  Land:
  Sverige Sverige
  Hahaha... Vilken liten värld! Min hemflygplats ju! :)

  Ett tips är att be om fräscha smörgåsar/pastizzi m.m. så brukar de plocka fram detta. Vet inte varför det inte är en självklarhet att sätta fram detta när det tagit slut/saknas utan att gästen ska behöva fråga?!

  Arrival lounge är mycket liten men perfekt i väntan på väskan. Modernare och trevligare inredning än i avgångsloungen. Mycket begränsat utbud av ätbart, men så är ju tanken att man bara ska vänta på väskan där. Ligger direkt till vänster om bagagebanden.

  OT men för den som inte har tillgång till lounge är det värt att veta att MLA har fri wifi på hela flygplatsen! :)
   
 3. Homer

  Homer Medlem

  Viktig att notera är att EBG och SAS biljett INTE ger tillträde till denna lounge, har själv blivit nekad tillsammans med 3 andra...
   
 4. Alx

  Alx Medlem

  Ort:
  Malta & NYC
  Land:
  Sverige Sverige
  OT men SAS erbjuder inte ens online-incheckning och EuroBonus poäng måste ALLTID efterregistreras på sträckan MLA-ARN (dock fungerar båda delar omvänt). I över 1,5 år har de skyllt detta strul på att "de arbetar på en lösning".... :confused:
   
 5. Igorius

  Igorius Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Det kanske har nämnts på annan plats, men nu verkar EBG och/eller SAS Plus ge tillgång till denna lounge (jag och sambon fick varsin inbjudan vid incheckningen igår). Riktigt trevligt ställe.
   
 6. doc

  doc Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Men jag antar att du fortfarande måste efterregistrera dina poäng?
   
 7. Alx

  Alx Medlem

  Ort:
  Malta & NYC
  Land:
  Sverige Sverige
  Nej det är inte meningen att EBG ska få inbjudan till La Valette. Åtminstonde inte enligt La Valette själva som ofta blir nedlusade av sura EBG:s innan OSL/ARN flighterna som står och insisterar på att de minsann borde släppas in. Men Air Malta som är handler på MLA har ofta noll koll och delar ibland felaktigt ut inbjudningar, sätter dit fel allians priotaggar, struntar helt i priotaggar m.m. helt beroende på personalens dagsform! :D När det är till ens fördel är det bara att tacka och ta emot...

  La Valette är riktigt trevligt för att vara en liten flygplats lounge. Ankomstloungen är helt OK den också i väntan på bagaget. Båda loungerna accepterar Priority Pass.
   
  Last edited: 18 Juli 2013
  1 person likes this.
 8. Alx

  Alx Medlem

  Ort:
  Malta & NYC
  Land:
  Sverige Sverige
  Det är inte alltid så längre. Det fungerar kanske i 40-50% av fallen. Så nu verkar inte längre Air Malta/SAS olika system vara problemet... Däremot funkar fortfarande inte seatingen/online incheckningen 22 timmar i förväg. Trots att SAS fortfarande marknadsför detta som något som är kostnadsfritt och ALLTID ingår i deras biljetter.
   
 9. Igorius

  Igorius Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Inser att vi (och en del andra ARN-pax) nog hade flyt som blev inbjudna till loungen! EuroBonus-poängen för hemresan var på plats på kontot två dagar efter hemkomst, så resan får nog ses som riktigt framgångsrik.
   
  1 person likes this.
 10. mry

  mry Medlem

  Ort:
  Luleå
  Land:
  Sverige Sverige
  Tror det var en miss, vi kom inte in i maj när vi var där. Det är som så att man kommer in som EBG om man flyger med Lufthansa.

  Poängen var dock inga som helst problem men det faktum att en person i resesälskapet inte fick biljetnumret på boardingpasset var ett stort problem för air malta tydligen. Fattade inte varför dock, för har man fått en boardingpass har man ju giltig biljett väl?
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×