Poäng vid poänguppgradering

Diskussion i 'SAS Group & EuroBonus' startad av bjowes, 24 September 2011.

 1. bjowes

  bjowes Ny medlem

  För Finnair Plus finns tydligt specificerat i villkoren, att vid klassuppgradering med poäng, så tjänar man endast in poäng för ursprungsklassen på flygningen. Alltså, om jag uppgraderar från Economy till Business, så får jag bara poäng för Economy.

  Vet någon vad som gäller för andra bolag, Eurobonus (eller övriga *A)?

  Om det finns någon allians som ger full Business poäng efter uppgradering, så kan man nära på tjäna tillbaka en stor del av uppgraderingspoängen...
   
 2. Hyperion007

  Hyperion007 Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Vad jag vet så är det alltid så. Uppgraderar du med poäng får du endast de poäng du skulle fått för den bokningsklass du hade från början.
   
 3. joemume

  joemume Medlem

  Ort:
  UME
  Land:
  Sverige Sverige
  Alla *A-bolag kör efter den regeln och misstänker att det är branschstandard. Så det är inte bara Finnair, utan (mig veterligen) samtliga bolag som erbjuder uppgradering med poäng.
   
 4. MrB

  MrB Medlem

  Japp, när det gäller EuroBonus får du poäng enligt bokningsklassen/ursprungsklassen.

  Jag tror att det är samma sak med övriga *A. Om man hade fått poäng enligt den uppgradera klassen hade uppgraderingen med all sannolikhet kostat mellanskillnaden i intjänade poäng extra. Ett nollsummespel alltså...
   
 5. MrB

  MrB Medlem

  Kom på en sak... det hade inte riktigt blivit ett nollsummespel, resenären hade faktiskt tjänat på det, i varje fall med EuroBonus (om man inte har EBP). Om uppgraderingen hade kostat "klasskillnaden" extra, och man samtidigt hade tjänat lika många poäng extra, så hade efekten blivit att man hade "förnyat" poängen (använder X poäng extra som går ut innevarnade år för själva uppgraderingen och tjänar X nya färska poäng som varar i fem år). Jag gissar att det hela stannar vid ett önsketänkande eftersom flygbolagen hade förlorat på att göra så...
   
 6. Sakoz

  Sakoz Medlem

  Ort:
  GVX
  Land:
  Sverige Sverige
  MrB det ligger något i vad säger.

  Jag har uppgraderat mot betalning vid gate ORD-ARN flera gånger och tycker det är värt de ca 3.700 SEK jag betalat då, och sen har jag skickat in boardingpass och kvitto så har jag fått poängen för Z klass. Men som det har diskuterats i andra trådar, det är ju aldrig någon garanti, men det har gått bra alla gånger jag frågat om uppgradering mot betalning med SK ORD-ARN iaf.
   
 7. Roger J

  Roger J Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Efterregistreringen ska se att du uppgraderat, så det ska inte gå att få poäng för den uppgraderade serviceklassen. Är det bangkok eller medlemsservice i Sverige som ordnat det så fint??? Så att man vet... Och har du haft biljett utställd av SAS (117-...) eller någon annan?
   
 8. EricT

  EricT Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Hur fungerar det hos British Airways?
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×