Ombokning av bonusbiljetter

Diskussion i 'Flygbiljetter' startad av Ubbe, 30 September 2011.

 1. En fråga till er experter här på siten.

  Om man bokar en bonusbiljett i business eller first så är väl den ombokningsbar på alla sätt?

  Innebär det att om jag hittar sådan till destination som jag vill åka till att jag efter att bokat denna kan omboka till bättre lämpat datum ie bokar en biljett till HNL med utresa i oktober men ombokar till utresa i december??

  tackpå förhand
  Ubbe
   
  Last edited: 30 September 2011
 2. Det beror på vilket program du använder dina poäng/miles ifrån.

  T ex:
  SAS EuroBonus tar inte ändringsavgift om du har bokat din bonusresa online och ändrar den online. Men 250 SEK via telefon om jag har förstått rätt.
  US Airways tar 150 USD per tillfälle
  American Airlines AAdvantage tar avgift om det är bara datum/tid ändring. Men om du ändrar flygbolag/rutt kostar det 150 USD per tillfälle.
   
 3. men det är alltså tillåtet att göra som jag skriver. Om ja så gäller det ju bara att hitta en bonusbiljett på sträckan och sedan boka om till lämpligt datum dvs ett datum som passar mig även om det vid första bokningen inte fanns bonusbiljettstolar där?
   
 4. Ja, det går göra.
  Enda som inte går på vissa program är, att ändra bonuskategorier(t ex Business award <-> First award).
  Då kräver de programmen att du avbokar och boka som nytt. Då finns det en risk att dina platser inte kommer tillbaka.
   
 5. Kanon. Det gör ju det betydligt lättare att hitta bonusbiljett på det resmål man vill till utan att vara begränsad till de datum då det finns bonusplatser..
   
 6. ucce

  ucce Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  SAS kostar 200kr om man vill göra ändringar i bokningar med Amexrabatten vid call-centret i Tallin (enda alternativet för de biljetterna)
   
 7. seat56f

  seat56f Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Nej, jag tror tyvärr att det här är ett missförstånd - det måste fortfarande finnas bonusstolar i din klass på den flight du vill boka om till...
   
 8. Men det var ju just det jag frågade om? Menar du att tidigare svar är fel och att det inte går att göra så?
   
  Last edited: 3 Oktober 2011
 9. twiggs

  twiggs Medlem

  Men det förstår man väl ändå att det måste finnas bonusplatser kvar på flyg där man bokar bonusbiljett :confused:

  Jag kan bara tillägga att en bonusbiljett aldrig (blir mer än gärna motbevisad här!) är lika flexibel som en dylik biljett i C/F. T ex om är inbokad på en flygning mellan ARN och EWR och du av någon anledning blir sittande i loungen, fastnar i passkontroll p g a trasigt pass eller vad som helst så har du trots att du redan är incheckad alltid möjlighet att på ordinarie ombokningsbara biljetter möjlighet att hoppa flygningen och sedan kunna få pengar tillbaka. Trots att du passerar säkerhetskontroll, passkontroll, varit i loungen osv.

  Jag skulle gärna vilja se en sådan bonusbiljett som tillåter en att om- eller avboka även efter incheckning. Sedan måste du förstås resa på utställda biljetter i exakt den ordning som de är i. Så att säga att biljetten är flexibel på alla sätt är fel.
   
 10. Vi kan börja med att bonusplatser är ganska restriktiva, beroende av flygbolag och rutt. Ombokning av en bonus biljett är det ingen skillnad på en vanlig biljett som är flexibel: det måste finnas plats i samma bokningsklass för att boka om. Dock kan man med en vanlig biljett i vissa fall, betala mellanskillnaden på bokat klass och nästa klass om det inte finns plats kvar i bokat klass.

  T.ex. är det ganska svårt att få plats på ARN-EWR i business har jag märkt. Jag gissar den har bra yield, och man vill inte lägga ut för många stolar.

  Min personliga erfarenhet är att man kan boka om på flygplatsen gratis dock samma dag, men det har varit på sträckor med mycket trafik: SIN-BKK, DEN-ORD
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×