Nytt flygbolag vill utmana på sträckan London-New York

Diskussion i 'Övriga flygbolag' startad av Jacob, 20 December 2011.

 1. Jacob

  Jacob Medlem

  Enligt nyhetsbyrån Reuters ligger ett nytt flygbolag i startgroparna med att öppna upp linjer från London City till ett flertal affärsdestinationer i och utanför Europa, bland dessa New York. Flyglinjerna kommer trafikeras med en "all business class" konfiguration och inrikta sig på affärsresenärer som reser till och från Londons affärsdistrikt.

  Flygbolaget ska gå under namnet Odyssey Airlines och har enligt uppgift beställt tio nya Bombardier CSeries. Bombardier själva vill inte bekräfta detta men redan i juni avslöjades att Bombardier sålt tio flygplan till en europeisk köpare som då ville vara anonym, affären kunde inte heller härledas till något av de existerande flygbolagen.

  Om Odyssey Airlines öppnar en linje mellan London City och New York kommer de direkt konkurrera med British Airways som idag flyger samma linje med en Airbus A318. Om linjen öppnas och med den flygplanstyp som annonserats skulle de dessutom slippa det stopp som British Airways idag tvingas göra i Shannon på Irland för att fylla på bränsle.

  Bombardier CSeries flygplanet kommer inte finnas på marknaden förrän år 2013 vilket i så fall innebär att flygbolaget tidigast kan komma igång runt 2013-2014. Reuters har dock noterat att två relevanta internetadresser redan är bokade "för framtida bruk".

  Ska bli spännande att se vad som blir av detta.
   
 2. Concorde

  Concorde Founding Member

  Ort:
  The World
  Land:
  Sverige Sverige
  Silverjet, Maxjet och Eos lyckades inte. Samtliga dukade under 2007 - 2008 i samband med att affärsresandet störtdök. Dom hade visserligen widebodies och fick stryk av soppa priserna också. Modigt minst sagt.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×