Kock skapar godare flygmat till BA

Diskussion i 'British Airways, Executive Club' startad av bL0m, 12 Februari 2012.

 1. bL0m

  bL0m Medlem

  Hej,

  tittade precis på TV8 - Heston's mission impossible.

  Programmet handlade om hur mästerkocken Heston försöker ta bort myten om att maten inte smakar lika gott på 10 000 meters höjd som den gör på "marken". Flygbolaget British Airways erbjuder Heston möjligheten att låta First Class passagerare att prova hans mat.

  Lyckas han? Här får ni ett smakprov!

  [video=youtube;7P9cmAxSxSY]http://www.youtube.com/watch?v=7P9cmAxSxSY[/video]

  /Edit: Ändrade från youtube-länk till inbäddad film.
   
  Last edited: 12 Februari 2012
  1 person likes this.
 2. Bonden

  Bonden Medlem

  Ort:
  AGH
  Land:
  Sverige Sverige
  Väldigt intressant program :)
   
 3. Tjaeng

  Tjaeng Medlem

  Serien ifråga är nästan ett år gammal och inspelningen förmodligen äldre än så, någon som flyger British Airways ofta kanske vet om något i hans meny (specifikt det sista som han rullar ut i avsnittet, för att undvika spoilers) har hamnat på BAs beställningar till Gate Gourmet? Heston Blumenthal är ju annars inte direkt känd för praktiskt tillämpningsbar matlagning ens för folk som har tillgång till riktiga kök.

  Sen är väl vissa delar lite väl tillgjorda. Det är ju knappast så att man inte känt till hur smaksinnet påverkas i flygtillstånd sedan tidigare.
   
  Last edited: 12 Februari 2012
  1 person likes this.
 4. doc

  doc Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag har då aldrig fått använda någon form av spray innan maten, som de gjorde i det gamla avsnittet av serien, så jag undrar hur mycket man egentligen tillämpat av hans matlagning. Dock var det en underhållande serie. Tyckte däremot att avsnittet med u-båtsmaten var bättre.
   
 5. TorbjornMieden

  TorbjornMieden Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  kan säga att efter ha käkat på The Fat Duck som är Hestons paradresturang med 3 stjärnor i Guide michelin hamnar väldigt många andra Michelin resturanger i lä..helt sjukt vilken upplevelse att äta där.
   
 6. Tjaeng

  Tjaeng Medlem

  Och du förstår väl nu vad jag menade med att snubben inte sysslar med konventionellt gångbar mat? Eller vad vet jag, "Sound of the Sea" kanske kan göras om till "Sound of a turbofan engine ingesting a bird" ;). Å andra sidan finns det säkert något från Blumenthals stolligheter man skulle kunna inkorporera. Egg & Bacon ice cream skulle ju vara intressant till frukosten (vet ej om den fortfarande står på menyn på Fat duck), och whisky-vingummina är ju självskrivna*

  * http://images.travelpod.com/users/jennyandbrian/3.1307765206.whiskey-wine-gums.jpg <-- Tänk er en AF-flight med en karta över Bordeaux och vingummin på olika premier cru,

  OffT så är Fat Duck verkligen något att uppleva. Och inte så mycket dyrare än att äta på prettokrogar i Stockholm. Om man vill ha lightversionen finns det sanslöst prisvärda inslag från Fat Duck på "Dinner by Heston" på Mandarin Oriental i London.
   
  Last edited: 29 Februari 2012
  1 person likes this.
 7. Concorde

  Concorde Founding Member

  Ort:
  The World
  Land:
  Sverige Sverige
  Krogpriserna i Stockholm är f*n kriminella för vad man får...speciellt om man jämför med t.ex. London, andra metropoler i Europa eller NYC.
   
 8. Homer

  Homer Medlem

 9. ACervin

  ACervin Medlem

  Ort:
  Brisbane
  Land:
  Sverige Sverige
  Käkade nyligen by Dinner by Heston. Kan bara hålla med, fantastiskt trevligt. Dessutom finns Bar Boloud i källaren på samma hotel, lite enklare men väldigt prisvärd 3 rätters lunch.
   
 10. En fråga, är det någon som vet vad en portion kostar i de olika klasserna för exempelvis SAS? Hur mycket mat slängs per flight?
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×