Jag vill varna för Priority Pass

Diskussion i 'Lounger' startad av Bamsefar, 7 Januari 2012.

?

Nöjd med ditt Priority Pass?

 1. JA - Mitt Priority Pass fungerar bra

  93,2%
 2. Osäker

  4,2%
 3. NEJ - Mitt Priority Pass fungerar dåligt

  2,5%
 1. Bamsefar

  Bamsefar Medlem

  Som f.d. American Express Platinum kund så hade jag såklart Prority Pass. I samband med att jag sade upp mitt AmEx Platinum så fick Priority Pass för sig att jag helt plötsligt skulle betala för mitt användande av Red Carpet Club i Seattle för några månader sedan.... observera alltså att det var först när AmEx sa upp mitt Priority Pass, då jag sagt upp mitt Platinakort, som jag helt plötslugt skulle betala för något som vid tillfället skulle ingå i AmEx Platina och Priority Pass!

  Kan också nämna att jag tvingats betala på Arlanda T5 för användande av deras Mezzini lounge när jag använde Priority Pass...

  Jag har tidigare varit synnerligen skeptisk till Priority Pass, men nu för tiden vägrar jag använda det (jag har Handelsbanken Platina, och si då ingick Priority Pass där med...) eftersom det är totalt omöjligt att veta om man får tillgång till lounge gratis, enligt all reklam, eller om en lounge visit kostar 165 - 250 sek.

  Så jävligt stor varning för ett riktigt skitkort!!!!!
   
  Last edited: 7 Januari 2012
 2. Sakoz

  Sakoz Medlem

  Ort:
  GVX
  Land:
  Sverige Sverige
  Bamsefar!

  Kan du förtydliga dig lite.

  Jag har aldrig behövt betala för besök med mitt Priority Pass, såvida jag inte har gäst/er med mig, då avgift tillkommer som debiteras enligt inlagt "kreditkort" i efterhand. Däremot har jag varit med om att man registrerat mig som gäst trots att jag varit ensam, men ett snabbt samtal så rättades detta till.
   
 3. henkedio

  henkedio Medlem

  Ort:
  Malmö
  Låter väldigt märkligt och framförallt väldigt trist om detta stämmer, jag har precis börjat mitt nya jobb och i brist på status skaffade jag mig ett SHB platinum.
   
 4. TreD

  TreD Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Detta bekräftar min egen misstanke att PP bara är en sedvanlig amerikansk scam. Jag har ett PP via mitt HB-Pt men har aldrig använt det... Det är sällan jag inte har lounge-tillgång via bonuskort eller bara C-biljett. Om så likaväl skulle vara fallet så kan man ju numera ofta köpa en entré på många lounger. Men for-the-fun-of-it skall jag testa mitt PP nästa gång. Själv ser jag ett mycket litet mervärde med ett PP i HB-Pt och skall informera HB om det vid nästa vägskäl.
   
 5. Bamsefar

  Bamsefar Medlem

  Exakt det jag skriver, jag har tvingats betala en gång på Arlanda (165), och nu skall de ha 250 sek för ett besök i USA !!

  Jag rekommenderar helt klart folk att avstå Priority Pass - det fungerar verkligen inte.
   
 6. Moco

  Moco Medlem

  Hej,

  Det finns olika typer av PP. För den enklaste varianten är besöken inte kostnadsfria. För innehavare av AmEx Platinum, SHB Platinum och Eurocard Platinum så bör samtliga besök för kortinnehavaren vara avgiftsfria, dvs man åtnjuter ett fullvärdigt PP-medlemskap.
   
  Last edited: 8 Januari 2012
 7. Teddulin

  Teddulin Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag har EN erfarenhet än så länge av Priority Pass ( varför måste ALLA på, detta forum använda förkortningar på ALLT? Vi nya medlemmar har kanske inte exakt koll på hur t ex förkortningen av Förenade Arabemiratens hub heter? Ang Priority Pass så har jag själv bara positiva "vibes". Senast en charter till Phuket, då kunde jag ovetandes glida förbi hela chaterkön tillsammans med min älskade! I like!! (Tyckte i och för sig lite synd om resterande 15 pers i mitt sällskap)
   
  chazzie, DonM, TheNavigator och 1 annan gillar detta.
 8. PYRZ

  PYRZ Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Har PP via mitt Eurocard Platinium och i brist på status hos flygbolagen så har jag använt mitt PP väldigt flitigt ( > 20 ggr) över hela världen utan problem och utan kostnad.
   
 9. Johannes

  Johannes Medlem

  Ort:
  Lerum
  Land:
  Sverige Sverige
  Funderar på att skaffa Handelsbankens kort mycket för denna access och mina vänner som har det använder det flitigt och det kostar aldrig något för dem att gå in i en lounge.
   
  Last edited: 8 Januari 2012
 10. Patrick Oberg

  Patrick Oberg Medlem

  Ort:
  Trollhättan
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag tycker du har fel, jag har eurocard Platinum med PP och har aldrig behövt betala för lounge använder det ibland då man flyger i ecco och ej i star alliansen därnjag har EBG. Vidare är det bra vid inrikes flyg ut från Landvetter där man kan av Malmö aviations lounge
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×