Indraget EBG-kort i loungen

Diskussion i 'SAS Group & EuroBonus' startad av Appfly, 5 December 2011.

 1. Appfly

  Appfly Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Besökte CPH-loungen i förra veckan och fick en lite överraskning när damen i receptionen upplyste mig om att mitt kort hade passerat sista giltighetsdatum och jag har såklart inte börjat använda Smartpasset. Hon var tvungen att ta mitt kort och där stod jag något snopen... Jag är fortfarande EBG så det var inte frågan om det utan bara att jag glömt att kolla datumet på mitt fysiska plastkort och jag har inte reflekterat över att jag inte fått ett nytt hemskickat. Hon frågade om jag hade ett annat kort och jag tog då fram mitt kombokort EuroBonus/AMEX så det löste sig...

  Gick sedan in på SAS.se för att beställa ett nytt EBG-kort, men fick beskedet att EuroBonus/AMEX-kombokort endast kan beställas via AMEX. Jag ville ju bara beställa ett vanligt hederligt EBG plastkort, vilket inte verkar fungera. Någon som vet hur jag får tag på ett nytt sådant? Har Smartpass men vill även ha ett vanligt plastkort för att undvika problem utomlands i lounger.
   
 2. Zoogian

  Zoogian Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  men.. det funkar väl bra att visa AMEX-kortet? eller Diners.. eller MC ?
   
 3. mry

  mry Medlem

  Ort:
  Luleå
  Land:
  Sverige Sverige
  Antagligen för att han som jag vill inte ha med mig mitt AMEX kort på resa för det är onödigt med så mycket kort när jag har andra kort som man slipper betala extra avgifter för att man inte handlar i svensk valuta och dessutom har bättre villkor för när det ska betalas.
   
 4. Roger J

  Roger J Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Du måste kontakta medlemsservice för att få ett nytt kort när du har ett hopkopplat kreditkort. Fattar egentligen inte varför, men så är det i alla fall.
  Enklast på mailen. PM till mig om du inte har EBG-mailen...
   
 5. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Fast isåfall låter det ju ännu mer vansinnigt att släpa med sig ett EuroBonus kort som inte går att använda till något annat än att komma in i lounger... AMEX är ju iaf 2-i-1. :)
   
 6. Jacob

  Jacob Medlem

  Ett tag vet jag att de inte automatiskt skickade hem nya kort då de menade att statusen ändå kunde kontrolleras i systemet.

  Nu i oktober fick jag i alla fall ett nytt kort på posten när jag återkvalificerat för EBG utan att jag behövde beställa ett själv.
   
 7. Roger J

  Roger J Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Problemet har väl varit när man haft ett kreditkort kopplat, då har SAS utgått från att man använder det och skickar inte ut något nytt vanligt Eurobonus-kort (förståeligt!) samt att man inte kunnat beställa ett nytt sådant på hemsidan (konstigt!).
  Men som sagt, vill man ha ett vanligt kort eller nya bagage-taggar är det ju bara att skicka ett mail.
   
 8. Tommy Palomäki

  Tommy Palomäki Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Hej Appfly,
  jag ringde SAS Kundservice ett tag sen när jag ville ha ett separat EuroBonus kort också för att undvika vid biluthyrnings tillfällen att Hertz/Sixt belastar rätt kreditkort.
  SAS skickade ett vanligt EuroBonus kort till mig inom en vecka.
  Mvh,
  Tommy
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×