Hotell för småbarnsfamilj i Barcelona i Maj

Diskussion i 'Hotell' startad av Martin Björnström, 6 Februari 2012.

 1. Jag planerar att åka till Barcelona i Maj med familjen som inkluderar en dotter på sex månader. Har ni tips på bra hotell som ligger centralt, har pool, gärna fritt Internet, bra frukost och som passar en småbarnsfamilj?

  Om ni har specialtips på hur/var jag bokar så är det också intressant.
   
 2. TreD

  TreD Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Det finns tusen alternativ i Barcelona men mitt lilla bidrag är Hotel Colon eller systerhotellet bakom, Regencia Colon, som är billigare. Rummen är väl inte så stora, men helt ok. Man reser ju inte till Barcelona för att stanna på rummet. Colon kan erbjuda kopplade rum om man har med sig kids.
  Dessa ligger väldigt bra till (vid Katedral-platsen). Det finns många restauranger, gågator, en väldigt trevlig och genuin matsaluhall m.m.. Turbussarna (bägge linjerna) stannar alldeles intill. Hotell i Barcelona är inte billigt, men vin och mat är desto mer prisvärt!
  Utmaningen med Barcelona är att inte bli robbad! En bra början är att tänka igenom vad man har med sig och var man har det. Att inte ta tunnelbanan hjälper också.
   
  1 person likes this.
 3. nu tror jag inte hotel Colon har Pool men jag kan minnas fel.
   
 4. TreD

  TreD Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Korrekt. Jag översåg detta. Men Barcelona är väl inte riktigt en plats där man skall ligga i en pool. Särskilt inte i maj månad...
   
 5. På rak arm kan jag tänka mig något av följande passar:

  - Grand Hotel Central
  - Hotel Claris
  - Hotel 1898

  De flesta hotell i centrum har takterass och poolen där, vilket betyder att den oftast inte är enorm. Vill man ha ordentlig pool och hög standard får man bege sig närmare stranden till tex. Hotel W eller Hotel Arts, båda dock några av de två absolut dyraste.

  När det gäller frukost och Wifi så är det oftast antingen det ena eller andra, svårt att hitta något som ger både och. Jag skulle satsat på gratis Wifi och sedan ätit frukost på något av de 1000-tals caféer som finns här.
   
  1 person likes this.
 6. Malu

  Malu Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Liten följdfråga från annan intresserad resenär: Finns det någon resort-liknande anläggning i närområdet utanför Barcelona som kan passa den barnfamilj som inte är så stadsintresserad? Jag vet att det kan låta märkligt att åka till BCN med det önskemålet, men tanken är att kombinera ett par olika intressen... ;)
   
 7. Känner inte till någon resort i Barcelona, men åker man lite utanför (30-60 minuter norr- eller söderut) så kan man hitta något som liknar resort (beror på vad du har för krav?) i t.ex. Sitges eller Lloret de Mar. Ska i alla fall finnas all-inclusive Hotel på sistnämnda ställe. Bra stränder också anser jag.
   
  1 person likes this.
 8. 1 person likes this.
 9. sirlongfellow

  sirlongfellow Medlem

  Ort:
  LPI
  Land:
  Sverige Sverige
  Ska till Barcelona i okt.
  Känns så där, att det är fullt med ficktjuvar...

  Men jag funderar att bo på Pullman eller Hilton....
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×