Får vi se fler flygplan från Airbus i trafik?

Diskussion i 'Övrigt' startad av rvarttinen, 22 December 2011.

 1. rvarttinen

  rvarttinen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
 2. Fredrik

  Fredrik Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Frågan är vilka typer av plan det handlar om och om dessa trafikerar ARN? Det verkar från min horisont att Airbus 320-familj är populärare än Boeings 737 och där ligger det stora volymer plan. För långdistansplanen är bilden något annorlunda verkar det som. Airbus fick lägga ned 340 medan Boeing 777 säljer fortsatt bra och 787 till slut är på marknaden medan Airbus 350 är långt från färdig.
   
 3. rvarttinen

  rvarttinen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  En liten kul anekdot i sammanhanget:

  Vi tittade nyligen lite på några bilder från en resa till NYC i somras. En del av bilderna är från interiören i det A380-plan vi åkte med ... när min kära hustru fick se dem utbrast hon: "Åh...jag vill åka Airbus igen ..!.. " - m.a.o. hennes uppfattning om bekvämlighet och lyx i luften är synomymt med Airbus, i affärsklass bör tilläggas. Vidare "Airbus" = "Airbus A380".

  Det tycks mig som om Airbus har lyckats på någon punkt vad gäller att se till att de blir förknippade med bekvämlighet. Kanske har Boeing fått en uppförsbacke i och med att de kommer med sitt 'bekvämare' plan (787) efter A380:n?
   
 4. Bonden

  Bonden Medlem

  Ort:
  AGH
  Land:
  Sverige Sverige
  Och då har hon inte ens provat First på en a380!
  Om ni åkte Lufthansa så är det stor skillnad :)
   
 5. Det beror på att Airbus hann före med nästa generation narrowbody (A320 Neo). Boeing släppte sin 737 Max för några månader sedan och nu väller det in order där också. Istället för att titta på antalet order 2011 kanske ni ska kolla på ordervärdet, Boeing säljer massor med dyra 777ER...

  Observera att siffran DN nämner avser order lagda under 2011 - inte total orderstock som ser helt annorlunda ut. Boeing börjar leverera enormt många 787 under 2012 och det blir många sköna dollar i kassan, tror dom har uppemot 40st färdiga plan på fabriken...

  Det kommer inte bli större andel Airbus i luften för båda tillverkare kör 100% fulla produktionslinjer och levererar ungefär lika många plan.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×