Eurobonus Amex 50% rabatt när man shoppat 150 000 kr inom 12 månader

Diskussion i 'SAS Group & EuroBonus' startad av Axelzon, 14 Augusti 2011.

 1. Axelzon

  Axelzon Medlem

  Ort:
  CPH
  Land:
  Sverige Sverige
  Är där någon som vet ifall man får utnyttja detta flera gånger under ett år, eller det gäller bara 1/år.
   
 2. joemume

  joemume Medlem

  Ort:
  UME
  Land:
  Sverige Sverige
  Som jag förstått det så gäller den vid 1 tillfälle, för max. 2 passagerare och enbart på SAS-metall, så vill du nyttja dina EuroBonus-poäng för vidare transfer från SAS-hubbarna så behöver man boka en extra biljett (tyckte dock att jag läste i en annan tråd (där Roger gjort ett inlägg) att man kunde kombinera de två biljetterna på samma PNR.
   
 3. Kristofer

  Kristofer Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Är det tillåtet med open-jaw?
   
 4. Tommy Palomäki

  Tommy Palomäki Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Hej,

  alltså detta gäller just nu:

  SAS EuroBonus American Express® Card
  • Inköp för 100:- ger 20 EuroBonus Extrapoäng
  • 6 000 Extrapoäng i startpremie
  • 50% poängrabatt på en bonusresa om du handlar för 150 000:- under ett kalenderår. (Alltså bara en resa med 50% poängrabatt.)
  • Ingen årsavgift 1:a året, därefter 1000:-/år
   
 5. Malu

  Malu Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Bara för att komplettera tråden så kopierade jag alla villkor direkt från AMEX;

  "Förmånen innebär 50 % poängrabatt för upp till två personer på en EuroBonus-resa med SAS från Skandinavien till vilken SAS-destination som helst i hela världen. När du som SAS EuroBonus American Express® Card-medlem handlat för 150 000 kronor med ditt Kort inom ett kalenderår erhålls ett brev som bekräftar att du är berättigad till förmånen. Förmånen är giltig i 12 månader från brevets utskriftsdatum. Denna period kan inte förlängas. Erbjudandet gäller för en tur-och-retur EuroBonus-resa och kan endast nyttjas vid inväxling av EuroBonus-poäng. Skatter och avgifter tillkommer. Erbjudandet gäller ej för enkelresor eller ordinarie resor som betalas med pengar och/eller poäng. Med reservation för tillgänglighet. Förmånen kan endast erhållas en gång per år. Nästa intjäningsperiod påbörjas i januari påföljande år."

  Samma villkor enligt SAS;

  "*Förmånen innebär 50% poängrabatt för upp till två personer på en EuroBonus-resa med SAS från Skandinavien till vilken SAS-destination som helst i hela världen. När du handlat för 150 000 kronor med ditt kort inom ett kalenderår erhålls ett brev som bekräftar att du är berättigad till förmånen. Förmånen är giltig i 12 månader från brevets utskriftsdatum. Denna period kan inte förlängas. Erbjudandet gäller för en tur-och-retur EuroBonus-resa där utresa och hemresa sker i samma klass, och kan endast nyttjas vid inväxling av EuroBonus-poäng. Skatter och avgifter tillkommer. Erbjudandet gäller ej för enkelresor eller ordinarie resor som betalas med pengar och/eller poäng. Med reservation för tillgänglighet. Förmånen kan endast erhållas en gång per kalenderår."

  Intressant är att de skiljer sig åt något: På AMEX site så står det inte något om att utresa och hemresa ska ske i samma klass. Kanske det går att komma runt den begränsningen...
   
 6. Mikael

  Mikael Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Om jag tolkar detta rätt så är det i princip vanliga Eurobonus-regler som gäller (möjligen med undantag av det måste vara i samma klass), dvs open jaw borde vara tillåtet?
   
 7. Magino

  Magino Medlem

  Ort:
  STO
  Land:
  Sverige Sverige
  Är 50% rabatten personlig eller kan man använda sig av någon annans konto när man använder den?
   
 8. sunkan

  sunkan Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  När jag bokade min bonusresa med 50% rabatt så var både dit och hemresan tvungna att vara i samma klass. Tycker det är en väldigt bra förmån. Synd bara att SAS har lite dåligt med (för mig) lockande destinationer!

  Mvh

  Christian
   
 9. Axelzon

  Axelzon Medlem

  Ort:
  CPH
  Land:
  Sverige Sverige
  När jag bokade årets resa var jag själv inte resenär, så förmodar att du kan bka vem som helst, precis som med dina vanliga EuroBonus points.
   
 10. campaigner

  campaigner Medlem

  Ort:
  CPH
  Land:
  Sverige Sverige
  De specificerade reglerna på SAS och AmEx hemsidor lämnar två frågor öppna:
  1. Vad menas med "SAS-destinationer"? joemume skriver ovan att det måste vara SAS-metall, vilket i så fall besvarar frågan.
  2. Vad menas med att "förmånen är giltig i 12 månader"? Räcker det med att bokningen görs inom 12 månader? Räcker det med att utresan sker inom 12 månader? Eller måste hela resan vara avslutad inom 12 månader?

  Någon som vet?
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×