Dagens ögonöppnare - kaos på SAS flight till Zürich

Diskussion i 'SAS Group & EuroBonus' startad av agehall, 22 Augusti 2011.

 1. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Imorse klev jag ombord på SK605 ARN-ZRH. För en gångs skull så satt jag i C och hade plats 2C. När jag kom in i kabinen var det halvfullt, men rätt många skulle fortfarande borda.

  Ganska sent kommer en kille gående tillbaka upp för gången och säger att någon sitter på hans plats. Viss förvirring utbryter. Det hela är inte så konstigt, för det var något strul med datorerna i gaten, så merparten av alla passagerare checkades bara av mot listor, men de sista verkade ha gått igenom datorn.

  Efter lite kommunikation mellan kabinpersonalen och markpersonalen framkommer det att ett äldre par borde ha flyttats ett par stolar bakåt, eftersom konfigurationen ändrats något och deras ursprungliga säten numera klassades som Y, inte M.

  Killen från markpersonalen förklarade detta och gick sedan av planet. Nu börjar dock det roliga. Paret vägrar flytta på sig! Pursern ber dem flytta ett antal gånger och försöker förklara att de sitter i fel kabin och att det är ett olyckligt misstag som skett, men de vägrar. Efter några minuter ger han upp och ringer efter väktare. Trots detta vägrar paret ge med sig.

  Det dröjer en stund för väktarna att komma och under tiden försöker flera ur kabinpersonalen samt kapten att tala paret till rätta. Meningar som "Men vi satt ju här först!" hörs över kabinen. Vi som sitter längst fram börjar skratta så smått och skämtar lite om det helt absurda i situationen.

  Till slut går kapten bak och förklarar att om de inte flyttar sig NU, så kommer de inte att få åka med alls. Paret ger till sist med sig och flyttar några rader bakåt, men inte utan att slita upp en iPhone och fotografera pursern. Högt och ljudligt förklarar de även att de ska klaga på behandlingen.

  Hur puckade är folk egentligen!? Klart ingen vill sitta i economy, men har man inte biljett giltig för annat än economy, så är det ju bara att bita i det sura äpplet. Nu är ju ARN-ZRH en 2h flight och alla "kabiner" är mer eller mindre identiska, så jag förstår verkligen inte vad de bråkade för.

  Hsh, kudos till personalen som stod på sig och gjorde det enda rätta!
   
  9 personer gillar detta.
 2. Herregud! Låter helt otroligt.
   
 3. Antagligen så hade de ingen som helst koll på om man fick en gratis (kall) måltid eller fick betala för sin (kalla) pastasallad där de satt, utan tyckte helt enkelt att det var jobbigt att flytta på sina gamla kroppar om de nu satt sig till rätta. Fullt förståeligt men hysteriskt roligt att de inte gav upp snabbare. :)
   
 4. Alx

  Alx Medlem

  Ort:
  Malta & NYC
  Land:
  Sverige Sverige
  Vilken rolig upplevelse så där på morgonkvisten! :)

  Vore dock intressant att ställa kostnaden för förseningen (både för passagerare och flygbolag) i relation till kostnaden att låta berörda personer sitta kvar och arrangera om den personen som skulle suttit där till Business class. Ibland tycker jag ombordpersonal fullständigt saknar känsla för smidiga lösningar på enkla problem.
   
 5. EricT

  EricT Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Låter mycket underhållande. Det där hade jag gärna sett!!!
   
 6. Gnopps

  Gnopps Medlem

  Ort:
  HEL
  Land:
  Finland Finland
  Även om det blir en försening tycker jag det kan vara värt att kämpa med personer som bråkar så här, personalens auktoritet är bäst upprätthållen. Verkar som ni kom fram i tid i alla fall:

  * OPERATIONAL FLIGHT INFO * SK 605 0 MO 22AUG
  CITY INFO HOUR (LOCAL)
  ARN LEFT THE GATE 0637
  TOOK OFF 0644
  PLANE IS LATE (IN HOURS MINUTES) 0012
  SECURITY CLEARANCE PROCEDURES
  OTHER INFORMATION
  SC02
  ESTIMATED TIME OF ARRIVAL 0851 ZRH
  ZRH AIRCRAFT LANDED 0851
  ARRIVED 0856

  * 1A PLANNED FLIGHT INFO * SK 605 0 MO 22AUG
  APT ARR DY DEP DY CLASS/MEAL EQP GRND EFT TTL
  ARN 0625 MO CDJZ/B YSB/K 736 2:25
  EMHQVWUKLTO/G
  G/G
  ZRH 0850 MO 2:25
   
  1 person likes this.
 7. Fredrik

  Fredrik Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Fantastiskt rolig historia men hur tänker man om man vägrar flytta fast man blir tillsagd att man fått fel plats? Jag har iofs fördomar om äldre svenskar som åker till Schweiz efter att ha tagit den rutten några gånger. Är man lite fiiin men lite snål så...
   
  2 personer gillar detta.
 8. Gnopps

  Gnopps Medlem

  Ort:
  HEL
  Land:
  Finland Finland
  För några år sedan när jag flög Lufthansa Frankfurt-Malaga råkade gate-agenten förväxla mitt boarding pass med det som tillhörde passageraren framför i kön. Jag märkte det först när jag kom ombord och hade säte i affärsklass med ett annat namn. Gick istället bak till ekonomiklass där det satt en man i min plats och hade mitt boarding pass. Vi bytte säten och allt var löst. Lustigt att han inte visste att han flög i affärsklass. En halvfull amerikan blev mycket misstänksam eftersom mannen lämnade kvar sin väska i hyllan ovan mig, han kallade upprört på flygvärdinna och lite förvirring uppstod - då var det skönt att kunna förklara på tyska till flygvärdinnan utan att behöva blanda in amerikanen.
   
  2 personer gillar detta.
 9. MarcusC

  MarcusC Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Suck....men kan tänka mig underhållande, tror besättningarna får uppleva en hel del....så länge det inte blir så lång försening så....
   
 10. Martin Andersson

  Martin Andersson Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Som Gnopps skriver så är det helt rätt att upprätthålla auktoriteten.
  Sen skulle det inte förvåna mig om gamla paret är framgångsrika i att i efterhand reklamera, en voucher eller liknande kan nog få gamlingarna på bättre humör och fortsätta boka SAS.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×