British Airways vs SAS

Diskussion i 'British Airways, Executive Club' startad av Moroccan, 18 Augusti 2011.

 1. Moroccan

  Moroccan Medlem

  Ort:
  Höllviken
  Land:
  Sverige Sverige
  Spenderade drygt 150.000SEK med AMEX/Eurobonus och fick 2st resor till valfri destination i världen med 50% poängrabatt. Bokade 2st Businessbiljetter Köpenhamn-Chicago för 90000 Eurobonuspoäng. Total kostnad utöver poängen blev 450.- X2 alltså 900.-
  Ett klipp tycker jag!
  Har även ca 200000 poäng på British Airways Executive Club, försökte boka hela familjen i Economy till Miami men skulle då betala ca 12000.- i skatter och avgifter. Känns hutlöst tycker jag om man jämför med SAS. Någon som vet varför skillnaderna är så stora?
   
 2. JacobGBG

  JacobGBG Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  British Airways tar ut bränsleavgifter för alla sina awards. Detta devalverar deras poäng avsevärt i förhållande till deras partners.
   
 3. Concorde

  Concorde Founding Member

  Ort:
  The World
  Land:
  Sverige Sverige
  Först och främst, att bränna British Airways miles i economy är högst dålig valuta. Skatterna och avgifterna är så pass höga eftersom Gordon Brown från Labour höjde skatterna på flyg brutalt mycket innan han gick. Tory's och Cameron har även dom höjt lite för att håva in stålar till den sjunkande ekonomin. Man ska alltså inte beskylla British Airways utan Brittiska staten.
   
 4. henrik l

  henrik l Medlem

  Ort:
  KVB
  Land:
  Sverige Sverige
  Håller med om detta, samt att påläggen är höga. Men om man även har som strategi att köpa miles för att ta ut en resa i premiumcabin börjar det bli intressant. En resa GOT-LAX T&R i first kostar 180 000 miles + 3500 kr i skatter. Men man kan få den 135 000 miles om man lägger till 4800 kr. 4800 kr är ett mycket bra pris för 45 000 miles. Det slår förstås inte US-ariways kampanj just nu:)
   
 5. henrik l

  henrik l Medlem

  Ort:
  KVB
  Land:
  Sverige Sverige
  Vill man snåla med milen och hålla nere skatter och avgifter kan man starta resa från Europe zone 1 (exkl UK): Belgium, France, Germany, Ireland, Luxembourg, Netherlands, Switzerland. Från Tyskland och Holland låg skatten runt 3800 kr+150 000 poäng, alternativt att man kunde köpa upp till 37500 poäng. Sen får man ju räkna på vad resan kostar ta sig till utgångspunkten och väga mot poängen:)
   
 6. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Borde det inte bli mycket mer attraktivt nu när BAEC har annonserat sina förändringar? Då skulle det väl bli flatrate fee på awards?
   
 7. Concorde

  Concorde Founding Member

  Ort:
  The World
  Land:
  Sverige Sverige
  T.o.m. Zon 3. 4+ har avgifter.
   
 8. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Ah. Jag måste ta och läsa på lite tror jag. Det framstår som lite lockande att byta SkyTeam mot OneWorld som alternativ till Star Alliance...
   
 9. Roger J

  Roger J Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Är det brittiska statens fel att British Airways väljer att debitera bränsletillägg på bonusbiljetter?
   
  1 person likes this.
 10. Flyingpillow

  Flyingpillow Medlem

  Bränsletillägg och United Kingdom Air Passengers Duty är två olika saker. Det senare är visserligen högt, vad jag vet högre än på många andra håll i Europa, men British Airways lägger därtill bränsletillägget som "YQ". Detta är en del av deras prissättningsmodell och inget som brittiska staten kräver.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×