Besök på ett antal Swiss Deluxe Hotels

Diskussion i 'Reserapporter' startad av Resenären, 29 December 2011.

 1. Resenären

  Resenären Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Schweiz har trots sin ringa storlek ett imponerande utbud av hotell. Det finns inte mindre än 39 stycken 5 stjärniga hotell på 21 olika orter. Alla individuellt ägda och med sin egen charm och historia. Swiss Deluxe Hotels - 39 exclusive luxury and leading hotels in Switzerland, gastronomy, wellness, golf, meetings, swiss, skiing

  Under året har Fru Resenären och jag besökt ett antal av dessa hotell, antingen för att äta lunch eller för att bo på dessa landmärken.
  Första anhalt är Zürich, här finns inte mindre än 5 olika Swiss Deluxe hotell. Från centrala Zürich tog vi bergsbanan, Dolderbahn, från Römerhof till slutstationen Bergstation.
  Dolder_bahn.jpg
  Här högt belägen ovanför Zürich ligger det magnifika f.d. Curhaus från 1899. Hotellet renoverades för något år sedan för den nätta summan av 440 miljoner CHF (ca 2500 M SEK!). 2008 öppnade detta landmärke sina dörrar efter den omfattande renoveringen. Idag är det ett ”sagoslott” med 173 rum och sviter. Det billigaste rummet kostar 475 CHF/natt…I november 2010 erhöll restaurangen 2 stjärnor i Guide Michelin. Som alla nyrenoverade hotell numera har man ett Spa på inte mindre än 4000 m2.
  Dolder2.jpg
  Dolder6.jpg
  Dolder3.jpg Champage
  Dolder5.jpg Ljuskrona toalettentré

  Arosa. En vintersportort i Graubünden. Hit kommer man smidigast med tåget från Chur. Väl framme i Arosa och Tschuggen Grand Hotel väntar en magnifik utsikt över de snöklädda alperna. Hotellet har en egen bergbana, en så kallad Coaster, som smidigt tar gästerna upp på berget Tschuggen. Många, inklusive oss, kommer dock till Arosa för att njuta av deras härliga Spa. Det är designat av den schweiziske arkitekten Mario Botta och erbjuder gästarna en spektakulär miljö med granit och färgstark ljussättning.
  Arosa_tåg.jpg
  Arosa.jpg
  Arosa_bahn.jpg
  Arosa_spa.jpg

  Weggis, vid Vierwaldtstätter See. Här ligger Park Hotell Weggis. Lugnt beläget vid sjökanten erbjuder man en fin utsikt över sjön, samt förutom god mat, en stjärna i Guide Michelin, även ett spa. Vi gjorde två besök här, ett på vintern och ett på sommaren. Under sommarbesöket hade de en ”kampanj” då man kunde hyra en Mercedes cabriolet, eller en stor jänkare. Den senare dock endast med chaufför.
  weggis.jpg
  weggis_bil.jpg
  weggis_vinter1.jpg
  weggis_vinter.jpg
  weggis1.jpg
  weggis2.jpg
  weggis3.jpg Smakfull desert

  Årets höjdpunkt var besöket i Ascona, dvs. i södra italiensktalande delen av Schweiz; Tessin. Två hotell finns här och vi hade tidigt bestämt oss för Hotel Eden Roc. Därav var beskedet att samtliga jr-sviter var bokade hela sommaren, när jag kontaktade dem i mars, något förvånande. Förklaringen fick vi dock senare, när det stod klart att den tid vi bokat sammanföll med Ascona Jazz Festival. Hotellet inhyste flera av jazzmusikerna och likaså var man värd för ett par av de dagliga konserterna.
  Ascona Jazz.jpg
  Hotellet ligger direkt vid stranden av Lago di Maggiore och erbjuder, för den som så önskar, egen båtplats.
  eden1.jpg

  Fyra olika restauranger erbjuds, alla med sin egen stil och maträtter. Under sommaren sitter man med fördel utomhus och njuter av den magnifika utsikten över sjön.
  eden_rest.jpg

  Ett spa, även här på 2000 m2 har designats av Carlo Rampazzi. Mycket smakfullt inrett njöt vi av både bad och massage. Detta hotell utsågs till 2011 års bästa hotell i Schweiz. Det är inte svårt att förstå varför!
  eden_champ1.jpg
  eden_fot.jpg Lata dagar!

  Mario Botta har även designat en kyrka, som inte ligger långt ifrån Ascona, i Valle Maggia.
  Botta.jpg

  Åter i Graubünden och här finns i staden St. Moritz 4 olika hotell. Mest känt är förmodligen anrika Badrutt's Palace Hotel, som öppnade sina dörrar redan 1896. I deras annex ligger restaurangen Chesa Veglia, som öppnade 1936. I detta före detta bondhus, finns numera ett flertal olika smakriktningar representerade: Pizzeria Heuboden, Patrizier Stuben, Grill Chadafö och Polo Bar. Men inte ens på ett femstjärnigt ställe är allt perfekt! Tevattnet var bara ljummet, så det fick åka ut ersättas av en ny kanna, denna gång, med hett vatten.
  St.Moritz.jpg
  StMoritz.jpg

  Ett par km ifrån St. Moritz ligger Pontresina. Grand Hotel Kronenhof, som återöppnades i december 2007, efter en omfattande restaurering, är stadens juvel.
  KronenHof2.jpg
  KronenHof.jpg
  På deras utomhusrestaurang The Kronenhof Papillon, intog vi en god lunch.
  KronenHof1.jpg

  Utmed sjön Lac Leman finns städerna Montreux och Lausanne.
  Byggt 1906, i Belle-Époque stil ligger Fairmont Le Montreux Palace. På sommaren erbjuder de grillad fisk och sallader i La Terrasse du Petit Palais, varifrån man har en magnifik utsikt över sjön. Året runt serveras både lunch och middag i La Brasserie.
  Montreux.jpg

  Lausanne erbjuder två hotell, varav vi testat Beau-Rivage Palace i stadsdelen Ouchy.
  Miyako Lausanne erbjuder traditionella japanska rätter såsom Sushi och Sashimi.
  Lausanne_vår.jpg
  Lausanne_vår2.jpg
  Lausanne_vår1.jpg Sushi
   

  Bifogade filer:

  • eden.jpg
   eden.jpg
   Filstorlek:
   98,1 KB
   Visningar:
   215
  GillBates, Jacob, Malu och 6 andra gillar detta.
 2. Fantastisk berättelse!
   
 3. bstark

  bstark Medlem

  Ort:
  GOT
  Land:
  Sverige Sverige
  Nu blev man allt sugen på Schweiz. Hade suttit fint med en trip i vinter.
   
 4. Roger J

  Roger J Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag gillar den där farkosten som går på ett berg-och-dalbanespår. Går den långsamt?
   
 5. Resenären

  Resenären Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Svar ja, den går ganska långsamt. Men titta på inredningen, så förstår man att det är skönt att njuta av färden :eek:
  Coaster.jpg
   
 6. rvarttinen

  rvarttinen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Mmmm, har varit i Chur för många år sedan - och då bodde vi inte så där lyxigt. Dags att åka till Schweiz igen!

  Tack för en trevlig och inspireande berättelse.
   
 7. David

  David Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Dolder Grand i Zürich bodde jag på ett par nätter i början på 90-talet under en semester med föräldrarna. Minns dock inte så mycket mer än deras schyssta pool-område med tennisbanor och att de hade videokassettutlåning i lobbyn och en minibar som var full takhöjd. :)

  Också Dolderbahn såklart.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×