Bör jag byta till BAEC?

Diskussion i 'British Airways, Executive Club' startad av robert_06_, 16 Januari 2012.

 1. robert_06_

  robert_06_ Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Skulle behöva lite tips och råd gällande vilket FF-program jag borde satsa på.
  Är idag AAdvantage Platinum med ca 100 000 miles på kontot och har ungefär 4-5 resor till USA per år samt 1-2 till Asien, de flesta i Y.

  Nu när jag sitter och kollar lite på flyg till MCO som skall besöka om två veckor så ger ju ITA mest förslag på British Airways flyg över dammen både dit och hem.

  Är det så att jag kanske borde börja använda mitt BAEC konto istället för AAdvantage och försöka nå Silver eller kanske i bästa fall Guld där?

  Någon som har synpunkter?
   
 2. Du skrev att 4-5 turer till Nordamerika samt 1-2 turer till Asien per år och de flesta är i ekonomiklass.

  Brtish Airways Executive Club(BAEC) ger inte status efter flugna miles, utan efter Tier Point(TP).

  Billiga ekonomiklass biljetter ger inte så många TP, medans de ger 100% avios om du flyger med British Airways(British Airways) eller American Airlines(American Airlines).

  Sedan det beror också på vad du är ute efter av statusen. Loungetillgång? Extra bagagevikt? Uppgradering?

  Om jag kommer ihåg rätt AAdvantage status ger gratis uppgradering voucher som gäller på American Airlines flyg och automatisk uppgradering på American Airlines flyg inom USA (Det beror på platstillgångar, förstås.).

  Hur din miles-användningsmönster ser ut? Bonusresa eller uppgradering?

  Hos BAEC är det förmånligt att uppgradera World Traveler Plus(WT+) till Business class med avios, men inte från vanlig ekonomiklass.

  Hos AAdvantage är det förmånligt att använda miles till olika bonusresor eftersom American Airlines inte debiterar bränsletillägg på bonusresor förutom på British Airways flygningar.

  Berätta gärna vilka flygbolag du flyger med idag så får vi mer överblick av ditt totala resmönstret.
   
 3. Homer

  Homer Medlem

  Glöm inte British Airways VISA och 2-4-1 vouchern som rätt använd kan vara värd ganska mycket.
   
 4. robert_06_

  robert_06_ Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Tack för era svar!

  I dagsläget så har jag de senaste två åren bara flugit med American Airlines då de oftast har haft bäst pris och tider till de platser jag åkt.
  Vad jag är ute efter med statusen är väl lite av allt. Loungetillgång är väldigt bra, det har man ju dock inte inrikes i USA. Extra bagage passar mig också då jag oftast reser med en hel del material till USA. Upgradering har jag inte lyckats med än även om jag stod i kö för det på de senaste inrikes resorna. Dock betalade jag till mig en uppgradering på min senaste flygning mellan ORD-BRU, $500 som jag får säga var värt varenda cent...

  När det gäller mina miles så jag jag inte använt några alls än men har som mål att börja förbruka några detta år, har 105 000 på kontot ungefär men vad jag har förstått så är uppgradering från Y till C lite som att kasta pengarna i sjön? Bättre att uppgradera C till F eller boka en hel bonusresa, right?

  Om två veckor skall jag flyga GOT-MCO som sagt, och skall jag fortsätta med AAdvantage så vill jag ju flyga American Airlines metall över dammen men väldigt många alternativ visa på British Airways både dit och hem.
   
 5. henrik l

  henrik l Medlem

  Ort:
  KVB
  Land:
  Sverige Sverige
  Sitter med båda korten, men har bara flugit American Airlines en gång och har BAEC som huvudkort. AHO listade de faktorer som du bör fundera på. När det gäller att ta ut resor så har ju American Airlines en väldigt förmånligt tabell för resor med partners. För 105 000 miles kan du flyga med Cathay Pacific från Europa till Aisen i First en väg och Business andra vägen. Har själv plockat ut en sån resa i sommar. När det gäller British Airways så ser jag att främsta fördelen är att silver ger väldigt bra förmåner. Med lite framförhållning kan man få skapliga priser i WT+ och då räcker med 3 long haul resor för att bärga silver.
   
 6. robert_06_

  robert_06_ Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Tack för ditt svar Henrik!
  Då det i 9 fall av 10 handlar om jobbresor så är framförhållningen inte jättegod, brukar handla om att boka biljetter 2-4 veckor innan resa.
  Ger Silver några fler förmåner än Platinum för det är väl egentligen samma nivå?

  Lite off-topic: Eftersom jag inte kan flyga direkt till MCO så kommer det ju vara en mellanlandning i USA. Vilken flygplats är då bäst och trevligast för transfer?
  MIA, JFK, ORD, DFW eller BOS?
   
 7. Concorde

  Concorde Founding Member

  Ort:
  The World
  Land:
  Sverige Sverige
  British Airways flyger direkt till Orlando, visserligen från Gatwick, men du slipper immigration vilken ofta är hemsk på Amerikanska flygplatser.
  Jag skulle välja Boston baserat på mina erfarenheter för byte i USA. Ska du flyga mycket British Airways är det bra om du satsar på Silver hos dom. Bättre chans för upgrades och 100% bonus poäng. Vilken kabin får du flyga i med jobbet? American Airlines har coach, business och First medan British Airways även har WTP (World Traveller Plus/Prem Eco). British Airways business är en bra bit före American Airlines Business. Från Heathrow har British Airways trevligare lounger. American Airlines flyger från T3 vilket är en mindre kul terminal!
   
 8. robert_06_

  robert_06_ Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Ja, jag såg att British Airways hade en flight från Gatwick men hur är det att ta sig från Heathrow till Gatwick?

  Jag väljer ju egentligen själv vilken klass jag vill flyga eftersom jag är delägare i företaget men jag har alltid försökt hålla mig till billigast möjligt då jag inte har några problem att flyga economy och sover ganska bra sittande efter många års träning i baksätet på bilen på familjens husvagnssemestrar runt om europa!

  Är det inte så att jag kan använda British Airways's lounger på Terminal 5 innan jag beger mig till Terminal 3 och en American Airlines flight?

  Kom på en annan sak också: Sista när jag flög hem från USA ORD-BRU så fick jag erbjudande om att uppgradera till business i en automat när jag skulle skriva ut nya boardingkort. 500$ kostade kalaset och det tycker jag nog det var värt eftersom jag inte betalat så mycket för biljetten. Är detta något som ofta sker i mån om plats eller är det bara speciella tillfällen?
  Vad gäller med poäng/miles när man uppgraderar så? Jag fick ju mina 100% bonusmiles som platinum men borde jag fått mer för att jag även flög business som jag betalade extra för?
   
 9. henrik l

  henrik l Medlem

  Ort:
  KVB
  Land:
  Sverige Sverige

  Mellan LGW och LHR finns det en busstransport som tar dryga timmen, tror jag.


  Om du flyger flexibel WT bör du få mera tierpoints, jämf med de billigare biljetterna, men du bör definitivt kolla upp proser på WT+ när du bokar. Det där extra cm man får är guld värda.

  Vid ett tillfälle för flera år sedan ville jag till en Dinerslounge i en annan terminal. Det gick inte att ta sig ut från T5, så jag fick efter en del dividerande bli utexkorterad av personalen.
   
 10. robert_06_

  robert_06_ Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Nu när jag sökt priser på American Airlines's sida, British Airways's sida och ITA så är WT+ biljetterna dyra (7400:- per väg) och det kan man få business för om man bokar via American Airlines's sida.

  Jag tänkte mer att jag landar ju på terminal 5 från GOT, layover på LHR några timmar och då behöver jag ju inte åka bort till terminal 3 utan kan besöka någon lounge i terminal 5 först och sen åka bort till 3:an?
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×