Att uppgradera för miles vid incheckning ?

Diskussion i 'British Airways, Executive Club' startad av Bamsefar, 28 Juni 2011.

 1. Bamsefar

  Bamsefar Medlem

  Hallo,

  Iofs sparar vi för en tor USA i Business, men som det nu är så skall vi snart flyga ARN-LHR-LAX (och vidare till Hawaii med American Airlines, men det är en annan historia). Vi har Club World med bokningsklass R - vilket torde vara mindre bra har jag noterat...

  Men kan man vid incheckningen uppgradera till first på sträckan LHR-LAX ? Eller är man totalt rökt på det med British Airways ? SAS brukar det ju fungera på... Men British Airways verkar riktigt tråkiga på just detta...?
   
 2. EricT

  EricT Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  British Airways uppgraderar inte vid disk! Deras servicecenter på flygplatsen kan ev bistå men de brukar trilskas. Club World är bra value. Försök ta platser på rad 64 på övervåningen!
   
 3. Concorde

  Concorde Founding Member

  Ort:
  The World
  Land:
  Sverige Sverige
  British Airways tillåter inte MFU (Miles For Upgrade) vid incheckning. Alla bokningsklasser i Club World är uppgraderingsbara med miles, så att det är R har ingen betydelse. Det kommer kosta er 30,000 miles enkel eller 60,000 T/R. Jag skulle definitivt göra det på en så lång dag flygning som till LAX. Det är en 747 som med 99% säkerhet har den sprillans nya F kabinen. Servicen lär vara bra nu när facket har accepterat dom nya avtalen.

  Du behöver ringa Executive Club för att göra upgraden. BAs bokningsmotor fixar det inte online på flighter som har en feeder till LHR. Do it! Ni kommer inte ångra er. Glöm inte ta bilder. ;)
   
  2 personer gillar detta.
 4. Bamsefar

  Bamsefar Medlem

  Nix det gick inte alls. Det finns ett grundkrav som jag inte kan komma runt, jag MÅSTE boka via British Airways.COM (eller BAEC då) annars kan jag tydligen inte uppgradera. Våra biljetter är köpta via AmEx Resebyrå, eftersom British Airways inte ens kan boka den resa vi skall göra (det är några hopp kan jag avslöja, det är inte en försenad bröllopsresa för inte ;-) ). Således, även om jag har miles så det räcker och blir över så är dessa miles i princip värdelösa för uppgraderingar om man inte köper biljetterna direkt av British Airways - vilket nästan aldrig sker.
   
 5. Concorde

  Concorde Founding Member

  Ort:
  The World
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag ber om ursäkt då jag utgick från att ni bokat direkt med British Airways eller på British Airways.com. Det stämmer att ni inte kan uppgradera då reglerna är sådana att bokningar gjorde via resebyrå inte är giltiga för MFU (miles for upgrade). AMEX klassas som resebyrå. Det är bara att hoppas på att MMB erbjuder en billig cash for upgrade.
   
 6. Bamsefar

  Bamsefar Medlem

  MMB falerar den med just pga att vi använt AmEx dvs en resebyrå. Allt är stoppat pga detta.

  Det sagt, när vi gifte oss för två år sedan. Och det gjorde vi i NYC och flög British Airways tor den gången. Så uppgraderade vi från economy till business (CW) för pengar. Det gick efter lite om och förbannade men i telefonluren, några email och lite mera jävlar anamma... Så jag kanske tar till samma grepp denna gång...?
   
 7. Concorde

  Concorde Founding Member

  Ort:
  The World
  Land:
  Sverige Sverige
  Japp, och får du nej en gång ringer du igen för att ofta är det agenternas kompetens och servicekänsla som avgör.
   
 8. jth

  jth Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Man får tydligen vänta till T-24 då incheckningen öppnar och British Airways tar över "ansvaret" för biljetten, då kan man uppgradera även resebyrå-biljetter, iaf enligt vad de kunniga på FT säger. Har själv en sådan bokning liggande nu så vi får se om det stämmer :)
   
 9. Bamsefar

  Bamsefar Medlem

  Menar du att man vid T-24 alltså kan ringa och uppgradera istf att online check in?
   
 10. jth

  jth Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Sorry för lite sent svar, men jag vet faktiskt inte om du kan ringa och uppgradera. Dock ska det vara möjligt att uppgradera vid check-in med pengar. Om det är som concorde säger att MFU inte är tillåtet vid incheckning, då är det nog bäst att ringa först. Kanske du kan prova att ringa först och sedan checka in online.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×